Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΖΙΚΟ: «ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ!» ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ» Με Μπορντό ο Θρύλος…




Τη πρωταθλήτρια Γαλλίας Μπορντό, που είχε πολύ καλή παρουσία στη φάση των ομίλων, θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας… Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο
γήπεδο Καραϊσκάκη στις 23 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στη Γαλλία στις 17 Μαρτίου.
Τα ζευγάρια, όπως κληρώθηκαν:
Στουτγκάρδη-Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός-Μπορντό Ίντερ-Τσέλσι Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σεβίλλη Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης Πόρτο-Άρσεναλ Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ζίκο ξέρει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύσκολο έργο, αλλά τόνισε πως ο Ολυμπιακός με σοβαρότητα θα προσπαθήσει να αποκλείσει τη γαλλική ομάδα. «Είμαι ευχαριστημένος που ο Ολυμπιακός πέρασε στους «16» θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παίξουμε καλά και στην συγκεκριμένη φάση. Η Μπορντό είναι μια ομάδα που κατάφερε να αφήσει στον όμιλό της πίσω δυο μεγάλες ομάδες, τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν. Έχει πολλούς παίκτες που παίζουν στην Εθνική Γαλλίας τους οποίους προπονεί καλά ο Λοράν Μπλαν. Έχει επίσης δυο Βραζιλιάνους παίκτες, ένας εκ των οποίων είναι πολύ καλός στα στημένα, τους οποίους ξέρω πολύ καλά. Θα δείξει…», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κρατική τηλεόραση μετά την κλήρωση και συμπλήρωσε: «Είναι μια ομάδα πολύ ισορροπημένη, οργανωμένη τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα Εμείς την βλέπουμε όπως θα αντιμετωπίζαμε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα μας τύχαινε από τις επικεφαλείς των ομίλων. Εμείς αναγκαστικά θα παίξουμε το πρώτο ματς στο «σπίτι» μας. Έχουμε μπροστά μας σίγουρα 180 λεπτά αγώνα, μπορεί και κάτι παραπάνω και θα προσπαθήσουμε να τους αποκλείσουμε».
Στην τωρινή πολύ καλή κατάσταση της Μπορντό στάθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, αναφέροντας πως δεν είναι το μεγάλο «όνομα» που σε τρομάζει…
«Αυτό που κρατάμε είναι ότι δεν κληρωθήκαμε με κάποια από τις μεγάλες Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει πολλούς καλούς παίκτες αλλά δεν θα πιάσω κάποιον παίκτη ξεχωριστά, αλλά όλη την ομάδα. Πρέπει να ετοιμαστούμε να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Βάσει ονόματος έχουμε πιθανότητες, ήρθε η Μπορντό στο δρόμο μας και απλά έχουμε περισσότερες πιθανότητες από όσες θα είχαμε κόντρα στις τέσσερις μεγάλες ομάδες, που είναι και το φαβορί για να πάρουν το τρόπαιο. Μέχρι το Φλεβάρη πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα ματς» είπε ο «Τόρο», ενώ για την κατάστασή του υπογράμμισε ότι ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να περάσει παρουσιάστηκε ο Όσκαρ Γκονθάλεθ, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι.
«Η κλήρωση πήγε καλά για εμάς και η Μπορντό ήταν μία ομάδα που θέλαμε. Έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της και έχει δείξει ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και είναι δύσκολη ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός μέσος και πρόσθεσε: «Δεν περίμενε κανείς η Μπορντό να τερματίσει στην πρώτη θέση. Ίσως περίμεναν να πάρει την τρίτη θέση, αλλά όχι όσα πέτυχε. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε δύο μήνες. Η Μπορντό έδειξε ότι διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και είναι μία αξιοπρόσεκτη αντίπαλος. Πρέπει να σκοράρουμε στο πρώτο ματς. Αν δεν δεχθούμε κάποιο γκολ, τότε έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε την πρόκριση».
Τη νοοτροπία νικητή που έχει, αποκάλυψε ο Ζίκο, πριν από την πλήρωση, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση σκέφτεται μόνο τον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα, στη συνέχεια ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να αγωνιστούν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο με την πνεύμα νικήτριας ομάδας. «Δεν μπορώ να πω ότι με απασχολεί τόσο πολύ η κλήρωση όσο το ματς με τον Άρη. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε…», υπογράμμισε αρχικά ο Ζίκο και συμπλήρωσε: «Δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να αισθανόμαστε μικρότερη ομάδα κόντρα στα μεγαθήρια.
Στη μπάλα και φέτος έχουν έρθει αποτελέσματα με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες να χάνουν βαθμούς, όπως η Μπαρτσελόνα από τη Ρούμπιν Καζάν. Η κλήρωση είναι κλήρωση και δεν απασχολεί. και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να μας απασχολεί, ποιοι θα είναι απέναντί μας. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε σ’ αυτούς τους αγώνες με το σκεπτικό ότι θα παίξουμε με «μεγάλους» παίκτες, κάποιας «μεγάλης» ομάδα. Έτσι θα πάμε χαμένοι. Εγώ δεν έχω αυτή τη νοοτροπία. Όποια ομάδα και αν μας τύχει, είναι για εμάς ίδια με τις υπόλοιπες και εμείς πάμε για να κερδίσουμε…».
Για την προημιτελική και την ημιτελική φάση θα διεξαχθεί νέα κλήρωση στις 19 Μαρτίου. Οι προημιτελικοί θα γίνουν 30-31/3/2010 και 6-7/4/2010, ενώ οι ημιτελικοί 20-21/4/2010 και 27-28/4/2010. Ο τελικός θα γίνει για πρώτη φορά Σάββατο, στις 22/5/2010, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (ώρα 21:45).
Όπως σας αναφέραμε η Μπορντό μπήκε κατευθείαν στους ομίλους μετά και την κατάκτηση του έκτου πρωταθλήματος στη διάρκειας 128 ετών ιστορία της. Στους αγώνες των γκρουπ έλαμψε… Εξασφάλισε την πρώτη θέση μετά από πέντε αγώνες, αφήνοντας τις Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους, να μάχονται για τη δεύτερη θέση.

Η ισοπαλία της στο Τορίνο για την πρώτη αγωνιστική (1-1), ήταν η μοναδική της απώλεια βαθμών, ολοκληρώνοντας το γκρουπ με πέντε νίκες και 9-2 γκολ και αξιοποιώντας απόλυτα την έδρα της («Σαμπάν Νταλμά»). Να αναφέρουμε ότι οι 16 βαθμοί ήταν η μεγαλύτερη συγκομιδή στη φάση των ομίλων, ενώ τα δύο γκολ το μικρότερο παθητικό.

Την ίδια ώρα οδηγεί και την κούρσα και στο «σαμπιονά» (37 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές με 12 νίκες, 4 ήττες και 1 ισοπαλία), πετυχαίνοντας στις δυο τελευταίες αγωνιστικές δυο σημαντικές επιτυχίες. Επικράτησε εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (0-1) στις έδρες των Λιόν και Μονπελιέ!
Η UEFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Συγκεκριμένα:
Α' ΑΓΩΝΕΣ
16 Φεβρουαρίου 2010 Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης
17 Φεβρουαρίου 2010 Μπάγερν Μονάχου-Φιορεντίνα Πόρτο-Αρσεναλ
23 Φεβρουαρίου 2010 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπορντό Στουτγκάρδη-Μπαρτσελόνα
24 Φεβρουαρίου 2010 Ιντερ-Τσέλσι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σεβίλη
Β' ΑΓΩΝΕΣ
9 Μαρτίου 2010 Φιορεντίνα-Μπάγερν Μονάχου Αρσεναλ-Πόρτο
10 Μαρτίου 2010 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν
16 Μαρτίου 2010 Τσέλσι-Ιντερ Σεβίλη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
17 Μαρτίου 2010 Μπορντό-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Μπαρτσελόνα-Στουτγκάρδη



www.championsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: