Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Το ταξίδι έχει σημασία

Υπό την έννοια ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πέσει με ένα πολύ μεγαλύτερο όνομα, όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ ή η Τσέλσι, η κλήρωση μπορεί να πει κανείς πως είναι καλή.

Εχω επισημάνει, όμως, σε δεκάδες περιπτώσεις πως δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις ή δύσκολες και εύκολες κληρώσεις, αλλά ωραία ταξίδια που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς.
Αυτή τη στιγμή η Μπορντό είναι μία από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη και τρώει γκολ με το σταγονόμετρο, μια και στη φάση των ομίλων, στην οποία έπαιζε με Μπάγερν και Γιουβέντους, δέχτηκε μόλις δύο.

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Γιουβέντους.
Εσπασε την κυριαρχία της Λιόν στη Γαλλία και φέτος για την ώρα το πράγμα δείχνει πως φαβορί είναι και πάλι οι Γιρονδίνοι.

Για όσους την έχουν δει, είναι μια ομάδα με τεράστιες τεχνικές αρετές αλλά και πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές σε φυσικά προσόντα και αυτός είναι ένας λόγος που στα στημένα είναι άπιαστη.
Κάθε κόρνερ ή φάουλ που προορίζεται για την αντίπαλη περιοχή είναι σαν πέναλτι και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι βλέπουν την Μπορντό στο πρωτάθλημά της και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και φυσικά για να έχει ελπίδες να προκριθεί θα πρέπει να παρουσιαστεί ενισχυμένος στο ρόστερ του και να βελτιώσει την εικόνα του.Γι' αυτά όμως και για να κουβεντιάσουμε για την Μπορντό υπάρχει καιρός.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Κυριακή ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αρη και εκεί θα πρέπει να έχει το μυαλό του. Ο λαβωμένος εγωισμός των «κιτρινόμαυρων» του Βορρά θα είναι ένας επιπλέον αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους».


Μπάμπης Χριστόγλου


http://www.bam.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: