Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, παρακολουθώντας για περίπου 15 ημέρες την επίμονη προσπάθεια της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να διατηρήσει στο προσκήνιο αλλά και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει πλασματικές ευθύνες της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το θέμα του Α. Τζόρβα, επιθυμεί να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας μας, για τα εξής:
Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν, είναι και θα είναι αντίθετη με κάθε φαινόμενο βίας στους αθλητικούς χώρους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε τις παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, είτε μέσω των δημόσιων δηλώσεων του Προέδρου κ. Σ. Κόκκαλη, είτε με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. την παραμονή του αγώνα, είτε και κατά τη διάρκεια αυτού, καλώντας τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την ομάδα με κόσμιο τρόπο. Πέρα των παραπάνω ενεργειών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα φορείς προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:
Α. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας Πειραιά με έγγραφο του με αριθμό πρωτοκόλλου: 13801 της 26-11-2009, το οποίο απευθύνεται προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, επισημαίνει και αιτείται μεταξύ άλλων τα εξής:
1) Να τύχουν εφαρμογής από την Αστυνομία τα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και καταγραφής εικόνας του γηπέδου και φυσικά να αξιοποιηθούν στο maximum οι δυνατότητες καταγραφής και άμεσης εκτύπωσης φωτογραφικού υλικού και υλικών βιντεοσκόπησης.

2) Κρίνει επιβεβλημένο τουλάχιστον 4 ώρες πριν από την προσέλευση των φιλάθλων να πραγματοποιηθεί έλεγχος της εγκατάστασης από αστυνομικές δυνάμεις για ύπαρξη κροτίδων και λοιπών απαγορευμένων αντικειμένων. Σε εκτέλεση της ως άνω παραγγελίας του Εισαγγελέα, το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά και το ειδικό συνεργείο ΤΕΕΜ με την από 29-11-2009 έκθεση ερεύνης, πιστοποιεί ότι κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, πριν το άνοιγμα των θυρών, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του γηπέδου ουδέν αντικείμενο ύποπτο για εκδηλώσεις βίας ανευρέθη.
3) Επίσης, επιτάσσει την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τον σωματικό έλεγχο των προσερχόμενων φιλάθλων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τις παραπάνω διαπιστώσεις της Αστυνομικής Αρχής και τα μέτρα που η ίδια έλαβε γίνεται φανερό ότι οι μέχρι σήμερα δηλώσεις ή καταγγελίες πλην του ότι αποτελούν πρόσχημα, υπηρετούν σκοπιμότητα βλάβης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την προστασία των συμφερόντων της οποίας επιφυλασσόμαστε.
Καλούμε δε οποιονδήποτε διαθέτει συγκεκριμένο στοιχείο που αποκαλύπτει ευθύνη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε να το γνωστοποιήσει αρμοδίως με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κάθε άλλη συμπεριφορά αστήρικτων καταγγελιών αποκαλύπτει ανευθυνότητα και ναρκοθετεί το κλίμα ομαλότητας που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: