Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Μεγάλη απήχηση και επιτυχία είχε η εκδήλωση της κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης «ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, με τίτλο: «Μιλάμε για την πατρίδα μας» και θέμα: «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα, οι ομιλητές της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την πορεία του Κυπριακού μέχρι σήμερα, και τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο η Κυπριακή και η Ελλαδική Πολιτική ηγεσία χειρίζεται το Κυπριακό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο συντονιστής της κίνησης «Κυπρίων Πολιτεία» κ. Ανδρέας Γερμανός, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Απόψε είμαστε όλοι εδώ, για να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, ότι δεν θα σωπάσουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε άλλες υποχωρήσεις, άλλους εξευτελισμούς. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την πατρίδα μας, και ως ισότιμοι πολίτες της Διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτήσουμε:

1. Την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική Κατοχή και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

2. Την απομάκρυνση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων από την Κύπρο.

3. Την αποκατάσταση της Ενότητας, της Κυριαρχίας και της εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Κύπρο.

4. Την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των προσφύγων, πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες τους, χωρίς όρους και περιορισμούς.

5. Την απόρριψη της ρατσιστικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

6. Να αποκλείσουμε κάθε ιδέα, πρόταση ή διάλογο που νομιμοποιεί τα κατοχικά δεδομένα.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόταση για δίκαιη βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση του Κυπριακού. Η πρόταση του ορθού ΝΑΙ για την οποία θα σας μιλήσει ο κ. Πάνος Ιωαννίδης».

Ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος αφού έκανε μία αναδρομή στο Κυπριακό, τόνισε με έμφαση ότι πράγματι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό. Και δικαιολόγησε αυτή την θέση του αναφέροντας πως πρόσφατα η Τουρκία, μετά την άτακτη υποχώρηση Αθήνας και Λευκωσίας, πέρασε αλώβητη από τις Βρυξέλλες και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την Ε.Ε., χωρίς να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ε.Ε. για την Κύπρο, και χωρίς να της επιβληθούν οι κυρώσεις για την αδιάλλακτη και αρνητική στάση της, ενώ δυστυχώς συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την επαναφορά ενός σχεδίου πολύ χειρότερου από τον σχέδιο Ανάν, που θα έχει και αυτό ως στόχο την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία δύο συνιστώντων κρατών».

Ο κ. Β. Καρακωστάνογλου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και Διεθνολόγος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο οποίος με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα παρουσίασε το πόσο καταστροφικό θα ήταν το Σχέδιο Ανάν, αν δεν το καταψήφιζε με το ηχηρό του ΟΧΙ το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού.

Αναφέρθηκε στη σημερινή πραγματικότητα και το ρόλο της Αγγλίας στην πορεία και τις εξελίξεις του Κυπριακού ζητήματος, και αναφέρθηκε στο βιβλίο «ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» και το έγγραφο του ΟΡΘΟΥ ΝΑΙ, που βάζει τα πράγματα για πρώτη φορά στη σωστή τους διάσταση.

Ο κ. Πάνος Ιωαννίδης

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο κ. Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος ανέλυσε το έγγραφο του ΟΡΘΟΥ ΝΑΙ. Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το κυρίαρχο Κράτος που εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004, είναι η δημοκρατικά διοικούμενη από το 82% του νόμιμου λαού Κυπριακή Δημοκρατία, όπως διαμορφώθηκε λόγω της βρετανο-τουρκικής συνωμοσίας το 1963. Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία αλλάξει μορφή, το κράτος που εντάχθηκε θα καταργηθεί, το νέο μόρφωμα θα εκδιωχθεί από την Ε.Ε. και θα ακολουθήσει οικονομικό και πολιτειακό χάος, με βέβαιη κατάληξη την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου υπό αγγλική κηδεμόνευση».

Το σύνολο των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, αποφάσισε ομόφωνα, πως θα πρέπει αυτούσιο το έγγραφο με την πρόταση του ΟΡΘΟΥ ΝΑΙ να υποβληθεί σε όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος και της Κύπρου, με ζητούμενο την επίσημη θέση τους επ' αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: