Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τουλάχιστον εκατόν πενήντα τρεις προσαγωγές έκανε η ελληνική αστυνομία από τους νεαρούς που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και διαδηλώνουν με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του 15χρονου Αλέξη.

Προς το παρόν έχουν μειωθεί αρκετά τα επεισόδια που παρουσιάστηκαν εντός της ημέρας ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και διμοιρίες των ΜΑΤ όπου οι πρώτοι έριχναν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής, εκατοντάδες άτομα βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου, τη Νομική σχολή και το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είκοσι ένα άτομα έχουν τραυματιστεί από τη συμπλοκή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η 61χρονη η οποία φέρει τραύματα στο κεφάλι. Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα τραυματίστηκε κατά λάθος από αστυνομικό ο οποίος τη χτύπησε με την μοτοσικλέτα.

Στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκονται άλλοι δυο τραυματίες.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, ύστερα από χτύπημα με ξύλο στο κεφάλι από νεαρούς διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα 24ωρο λόγω κι άλλου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Τουλάχιστον είκοσι δύο καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές από τους κουκουλοφόρους στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι στιγμής, υπάρχουν δυο τραυματίες και στην Κρήτη άλλος ένας τραυματίας.

Η ελληνική αστυνομία έχει λάβει εντολή να ελέγχει τα άτομα που θα φεύγουν από τους πανεπιστημιακούς χώρους και θα κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια. Θα κάνουν προσαγωγές σε περίπτωση που οι αστυνομικοί αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Ποινική δίωξη για πλημμέλημα άσκησε ο εισαγγελέας σε δέκα νεαρούς που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια τα ων χθεσινών εκδηλώσεων και προκάλεσαν επεισόδια στην Αθήνα. Άλλοι δυο ενήλικοι συνελήφθησαν, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επίσης, νεαροί, κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη Νομική σχολή και ύψωσαν μία σημαία των αναρχικών.

Χθες το βράδυ συνελήφθησαν 83 άτομα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ανάμεσά τους ήταν και αλλοδαποί, συγκεκριμένα, πέντε Ιταλοί και τρεις Αλβανοί.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η αστυνομία θα εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο εάν αντιληφθεί ότι οι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό του πρύτανη κ. Χρ. Κίττα κρύβονται μέσα σε αυτό.

Οχτώ είναι οι τραυματίες από τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για τον πρύτανη του πανεπιστημίου, κ. Χρήστο Κίττα και τον φύλακα του πανεπιστημίου.

Ακόμη, τραυματίες είναι ένας άντρας και μία 55χρονη.

Από τις βόμβες μολότοφ των νεαρών τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει έως τώρα 60 προσαγωγές και αναμένεται να γίνουν κι άλλες εντός των επόμενων ωρών.

Οι δυο γυναίκες και ο άντρας είναι τα πρώτα θύματα από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μία αστυνομικό, μία 55χρονη διαδηλώτρια και έναν διαδηλωτή ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επίσης, και οι δυο γυναίκες φέρουν τραύματα στο κεφάλι, εκ των οποίων η 55χρονη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σαυρό.

Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Την ιδία ώρα υπό κατάληψη βρίσκεται η πρυτανεία του πανεπιστήμιου Αθηνών.

Μάχη με πέτρες, νεράντζια, δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ πραγματοποιείται μεταξύ νεαρών και αστυνομικών, ειδικότερα στην οδό Ρήγα Φεραίου όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέτωπο έντασης.

Επίσης, υπό κατάληψη είναι η πρυτανεία του πανεπιστήμιου Αθηνών. Οι διαδηλωτές έσπασαν τις πόρτες του κτιρίου, προκαλώντας την επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Περίπου 1.000 νεαροί κατάφεραν να καταλάβουν την πρυτανεία, προκαλώντας τον τραυματισμό του πρύτανη του πανεπιστημίου, Χρίστου Κίττα, ο οποίος επιχείρησε να μπει στο κτίριο με τους διαδηλωτές και δέχθηκε χτυπήματα από αγνώστους.

Άνδρες της Αστυνομίας έχουν προσαγάγει 38 άτομα από διάφορα σημεία της Αθήνας.

Παράλληλα, στην πορεία της Καμάρας της Θεσσαλονίκης ρίπτονται βεγγαλικά και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Μία καφετέρια και ένα κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών καταστράφηκε από βόμβες μολότοφ.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: