Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση των καταναλωτών για την κυκλοφορία Χριστουγεννιάτικων ειδών .


Τώρα που ήρθε ο καιρός να στολίσουμε μπαλκόνια, δεντρα,και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας μερικές χρησιμες συμβουλές. κατά την αγορά και χρήση Χριστουγεννιάτικων ειδών όπως φωτάκια-γιρλάντες, Άγιο- Βασίληδες και άλλα διακοσμητικά είδη που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα να προσέχουμε ώστε τα προϊόντα αυτά:
1. Να φέρουν πάνω στο προιόν : α) τη σήμανση CE, β) τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας ), γ) τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη στην Ελλάδα. 2) Να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.
3) Σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται σαφώς η ένδειξη αυτή επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται από την νομοθεσία η χρήση ρελέ διαρροής στις οικιακές εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για την επιπρόσθετη προστασία των χρηστών και των εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: