Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Δολοφονική ενέδρα εναντίον (δόκιμων) αστυνομικών στου Ζωγράφου


Δολοφονική ενέδρα με στόχο δύο δόκιμους αστυνομικούς, που μόλις αποφοίτησαν από τη σχολή της ΕΛ.ΑΣ., έστησε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στου Ζωγράφου ομάδα νεαρών, παριστάνοντας τους… αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Hταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης όταν συναντήθηκαν οι δύο 19χρονοι δόκιμοι, που είναι παιδικοί φίλοι και κατοικούν στην ίδια γειτονιά… Ο ένας είχε μόλις τελειώσει την υπηρεσία του στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης και ο άλλος τη δική του στο αντίστοιχο τμήμα της Ομόνοιας και είχαν συνεννοηθεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους με το μηχανάκι που είχε ο ένας από αυτούς.

Φτάνοντας στην περιοχή του Ζωγράφου, σε κεντρική αλλά ερημική διασταύρωση κοντά στην Πολυτεχνιούπολη, σταμάτησαν σε ένα κόκκινο φανάρι. Σε μικρή απόσταση ήταν ομάδα νεαρών, δύο από τους οποίους πήγαν προς το μέρος τους. Οι δόκιμοι δεν φορούσαν στολή, αλλά πολιτικά ρούχα. Ομως, και οι δύο φορούσαν τα υπηρεσιακά τους άρβυλα, τα οποία προφανώς είδαν οι άγνωστοι και κατάλαβαν την ιδιότητά τους.

Ενας από τους αγνώστους ζήτησε με επιτακτικό ύφος να του δείξουν τις ταυτότητές τους παριστάνοντας τον αστυνομικό της Ασφάλειας! Ομως, οι δόκιμοι δεν πτοήθηκαν και τον ρώτησαν: «Ποιος είσαι εσύ που ζητάς ταυτότητες;» Η αντίδρασή τους αυτή έδωσε το σύνθημα στους αγνώστους: «Μπάτσοι είναι! Πάνω τους…» φώναξαν. Την ίδια στιγμή, περίπου δεκαπέντε άτομα έπεσαν πάνω στους δόκιμους προτού εκείνοι προλάβουν να αντιδράσουν. Τους έριξαν από το μηχανάκι στο έδαφος και άρχισαν να τους χτυπούν βάναυσα με γροθιές, κλοτσιές και κάποια αντικείμενα που είχαν μαζί τους!

Οταν οι δράστες ικανοποίησαν τη μανία τους, χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι, ενώ οι τραυματισμένοι δόκιμοι αστυφύλακες μάζεψαν όσες δυνάμεις τούς είχαν απομείνει και κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου… Οι συνάδελφοί τους τους μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγαν. Ωστόσο, χθες ο ένας από τους δύο πήγε στο «Ασκληπιείο» Βούλας για εξετάσεις, καθώς υπέφερε από έντονους πόνους στη μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: