Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Στο πλευρό των μουσουλμάνων ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ





Καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να πάρουν τα χρήματά τους από τις ελβετικές τράπεζες, έπειτα από την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων.

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ συμπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε όπως «οι πλέον πλούσιες μουσουλμανικές χώρες αποσύρουν τα χρήματά τους από τις ελβετικές τράπεζες» σε αντίποινα για την απαγόρευση κατασκευής νέων μιναρέδων, αναφέρεται στην καθημερινή ελβετική εφημερίδα «Le Temps».
«Η πιο θεαματική απάντηση θα ήταν οι πλούσιες μουσουλμανικές χώρες να αποσύρουν όλα τα χρήματά τους από τις ελβετικές τράπεζες. Αδειάστε τα ταμεία της συνομοσπονδίας, αυτό πρέπει να γίνει!», δήλωσε ο ευρωβουλευτής στην καθημερινή εφημερίδα της Γενεύης.
«Εάν αυτό το δημοψήφισμα θα έχει οικονομικές συνέπειες, τότε θα το αντιληφθούν οι Ελβετοί», σύμφωνα με τον κ. Κον-Μπεντίτ που επιθυμεί να επαναστατήσουν οι Ελβετοί για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση, που οι ίδιοι πήραν.
«Το ελβετικό πρόβλημα είναι ο εγωισμός των πλουσίων», έκρινε ο Πράσινος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Η Ελβετία μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Σκέφτομαι για παράδειγμα γεγονότα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελβετία δεν είχε κανένα πρόβλημα να θυσιάσει αυτούς που 'έφταναν στα σύνορά της και ζητούσαν άσυλο».
Για τον κ. Κον-Μπεντίτ προτεραιότητα της ελβετικής πολιτικής ελίτ, που τάσσεται εχθρικά σε αυτήν την ψηφοφορία, θα έπρεπε να είναι η κινητοποίηση του πληθυσμού με στόχο τη διενέργεια ενός νέου δημοψηφίσματος...Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ήταν μια καλή ιδέα αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο», εκτίμησε.
Τέλος ο γερμανικής καταγωγής Πράσινος ευρωβουλευτής επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν θα πρέπει να συνεχίσει τις διμερείς σχέσεις της με την Ελβετία ως να μην συνέβη τίποτε. Πρέπει να θέσει ερωτήματα».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: