Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΖΙΚΟ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ» «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Ο Ζίκο
«Θέλουμε τη νίκη και γι’ αυτή θα παίξουμε», τόνισε ο Ζίκο για το ματς με την Άρσεναλ


Με απόλυτο ρεαλισμό αντιμετωπίζει την αναμέτρηση με την Άρσεναλ ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης έναν προβληματισμό, για ενδεχόμενη χαλάρωση των παικτών του, λόγω της συμμετοχής αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών από πλευράς «κανονιέρηδων», ωστόσο θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη, για να εξασφαλίσει πανηγυρικά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ...
«Είχα πει από την αρχή της χρονιάς πως μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει όλα τα εντός έδρας ματς, έχει και μαθηματικά τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό ισχύει και για εμάς. Σε περίπτωση που αύριο κάνουμε την τρίτη μας νίκη, θα προκριθούμε», είπε αρχικά ο Ζίκο και συνέχισε: «Εμάς μας ευνοεί και η ισοπαλία. Βολευόμαστε με δύο αποτελέσματα. Δεν ξεχνάμε πως αγωνιζόμαστε με μία σπουδαία ομάδα όπως η Άρσεναλ. Παρά το γεγονός πως οι ¨Αγγλοι θα χρησιμοποιήσουν αρκετούς αναπληρωματικούς, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για το ματς, σαν να αντιμετωπίζαμε τους βασικούς της Άρσεναλ. Εμείς σε κάθε παιχνίδι κυνηγάμε την νίκη. Αυτό θα κάνουμε και αύριο. Πιστεύω πως κατά πάσα πιθανότητα η Αρσεναλ θα κατεβάσει την ίδια ομάδα που έπαιξε και στο ματς του Κάρλινγκ Καπ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Εγώ πάντως θα προτιμούσα να αντιμετωπίσω τους βασικούς των Άγγλων, καθώς θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη αξία σε ενδεχόμενη νίκη μας. Αυτό το λέω γιατί ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να φέρει μια χαλαρότητα στους παίκτες μας. Ίσως πιστέψουν ότι έτσι θα έρθει πιο εύκολα η νίκη. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι νεαροί παίκτες της Άρσεναλ ίσως μας δυσκολέψουν αφάνταστα. Είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό. Ουσιαστικά αυτό πρέπει να προσέξουμε. Οι παίκτες που θα παίξουν αύριο από πλευράς Άρσεναλ, θα προσπαθήσουν να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία, για να αποδείξουν ότι πρέπει να παίζουν πιο συχνά στο βασικό σχήμα της Άρσεναλ. Έχω περάσει το μήνυμα στους παίκτες μου, πως δεν πρέπει να κοιτάνε ποιους παίκτες θα αντιμετωπίσουν, αλλά να κοιτάνε πως απέναντι τους θα έχουν τη μεγάλη Άρσεναλ».

Τι θα προσπαθήσει να κάνει, όμως, ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην πρόκριση στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων; «Δεν έχει σημασία αν η πρόκριση κριθεί στο τελευταίο ματς, ή νωρίτερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρίνεται από εσένα η πρόκριση, και όχι να εξαρτάσαι από κάποιο άλλο αποτέλεσμα. Και αυτή την στιγμή η πρόκριση εξαρτάται από εμάς. Είμαστε μια ομάδα γεμάτη προβλήματα και απουσίες παικτών. Και παρόλα αυτά, η πρόκριση είναι στο χέρι μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τους χώρους στο παιχνίδι. Αν δούμε ότι θα χρειαστεί να κλειστούμε για να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα, θα το κάνουμε. Δεν θα είναι όμως αυτοσκοπός μας. Ουσιαστικά θα μπούμε στο παιχνίδι με στόχο τη νίκη και μόνο. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, ομάδες που τους αρκούσε και η ισοπαλία, στο τέλος να χάσουν. Εμείς θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Με το συγκεκριμένο ρόστερ που έρχεται η Άρσεναλ, δεν έχει πάρει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχουν, πράγματι, εξαιρετική φυσική κατάσταση. Σαν ομάδα όμως, ο Ολυμπιακός, από τη συγκεκριμένη Άρσεναλ είναι καλύτερος. Και αυτοί όμως αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Έχουν πολλές ελλείψεις, όπως οι Φαν Πέρσι, Εντουάρντο και Ροσίτσκι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ευτυχώς όμως, γι αυτούς, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση».

Ο Ζίκο μίλησε και για τα σχέδιά του: «Η ομάδα θα παίξει όπως στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Λεονάρντο θα αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ, απλά, όταν επιτίθεται η Άρσεναλ, ο ρόλος του θα είναι να κλείνει τους χώρους. Αν ο Ζαϊρί ήταν σε καλύτερη κατάσταση, θα ξεκινούσα με τον Μαροκινό στα αριστερά, όμως τώρα, αναγκαστικά, θα ξεκινήσουμε με τον Λεονάρντο στο αριστερό άκρο. Όσον αφορά το θέμα του Νιγηριανού παίκτη, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία προπόνηση με την πρώτη ομάδα, οπότε δεν τίθεται θέμα».

Ο Ζίκο σκέφτεται και το ματς Σταντάρ-Άλκμααρ, που γίνεται την ίδια ώρα: «Ένα θετικό αποτέλεσμα από την Άλκμααρ, θα ήταν ευπρόσδεκτο. Χρειαζόμαστε και θέλουμε τα δώρα από άλλους. Σίγουρα η Άλκμααρ χρειάζεται τη νίκη κόντρα στη Σταντάρ, για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για το αν οι παίκτες της Άρσεναλ επηρεαστούν απ’ το «Καραϊσκάκη», είπε: «Πιστεύω ότι παίκτες που είναι νέοι και δεν έχουν πολλές εμπειρίες, επηρεάζονται από μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο. Ευελπιστώ και αυτό να μας βοηθήσει».

Για την απόλυση Τεν Κάτε, τέλος, ο Ζίκο είπε: «Δε θέλω να σχολιάσω την απόλυση του κυρίου Τεν Κάτε. Αυτά συμβαίνουν. Το ίδιο συνέβη και με εμένα πριν από λίγο διάστημα, στην ΤΣΣΚΑ. Αυτά έχει η ζωή. Όταν κερδίζεις μένεις, όταν χάνεις φεύγεις».
www.championsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: