Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Στους 52 οι νεκροί της πανδημίας στην Ελλάδα


Στους 52 οι νεκροί της πανδημίας  στην Ελλάδα

Στους 52 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που «ηττήθηκαν» από την νέα γρίπη στην χώρα μας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη το θάνατο ενός 54χρονου, ο οποίος έπασχε από την νέα γρίπη και δεν είχε κάποιο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Παράλληλα, στην εντατική εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση τέσσερις ακόμη ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

• Εναν άντρα, 82 ετών με σοβαρά χρόνια προβλήματα (Χρόνια Καρδιακή και Αναπνευστική Ανεπάρκεια)

•Μια γυναίκα, 68 ετών με τετραπληγία

• Εναν άντρα 41 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας

• Και μια γυναίκα 34 ετών, χωρίς εξίσου κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας

Απο τον ιό της νέας γρίπης έχασαν ακόμη τη ζωή τους τη Δευτέρα ένας 23χρονος από την επαρχία Βισαλτίας , ο οποίος έπασχε από σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας και ήταν παχύσαρκος, ένας άντρας 73 ετών, με χρόνιο αναπνευστικό και καρδιαγγειακό νόσημα, μία γυναίκα 86 ετών, με χρόνιο αναπνευστικό και καρδιαγγειακό νόσημα, ένας άντρας 22 ετών, παχύσαρκος και ένας άντρας 56 ετών, με σακχαρώδη διαβήτη.

Οι νέοι άνθρωποι που χάνουν τη μάχη για τη ζωή δείχνουν αυτό που έχουν επισημάνει εδώ και καιρό οι επιστήμονες, ότι δηλαδή η νέα γρίπη «χτυπάει» και νέους, υγιείς ανθρώπους. Πρόκειται για την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με την κοινή γρίπη, η οποία θέτει στο στόχαστρο τους ηλικιωμένους και εξασθενημένους οργανισμούς.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε όλη τη χώρα, και σύμφωνα με τον ΕΟΦ, έως και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου είχαν χορηγηθεί 212.217 δόσεις εμβολίων. Σε ό,τι αφορά στις ανεπιθύμητες ενέργειες, έχουν καταγραφεί περίπου 300, εκ των οποίων οι δέκα αξιολογούνται ως πιο σοβαρές και αφορούν νευρολογικές διαταραχές και αλλεργικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα τώρα, με ανακοίνωση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, η Sanofi-Aventis προέβη στην ανάκληση περίπου 800.000 παιδικών εμβολίων της γρίπης Η1Ν1, καθώς μετά τις δοκιμές που προέβη δεν θεωρείται ικανό να ανακόψει την προσβολή από τη γρίπη.

Τα εν λόγω εμβόλια προορίζονταν για παιδιά από 6 μηνών έως τριών ετών.

Κατά τις αμερικανικές αρχές, θεωρείται ότι όποια παιδιά εμβολιάστηκαν δε θα χρειαστούν επιπλέον δόση.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: