Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Πήρε αυτό που ήθελε! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ +21



Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε την Μάλαγα, αλλά κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (-18), κερδίζοντας με 89-68. Οι ερυθρόλευκοι εξαιρουμένου του πρώτου δεκαλέπτου επέβαλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν χωρίς άγχος να κατακτήσουν τόσο το ροζ φύλλο όσο και την επιθυμητή διαφορά. Πλέον βρίσκονται στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκα, μαζί με την Ουνικάχα, υπερτερούν όμως στην ισοβαθμία. Μελανό σημείο της αναμέτρησης οι αποβολές των Μπέβερλι και Ουίλιαμς.

Τους νίκησαν οι κοντοί

Με ένα ασυνήθιστο σχήμα για φέτος, επέλεξε να ξεκινήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, χρησιμοποιώντας ως βασικό δίδυμο ψηλών τους Νίκολα Βούισιτς και Γιάννη Μπουρούση. Ο έλληνας τεχνικός θέλησε να οχυρώσει καλά τη ρακέτα του και να χτυπήσει εξ' αρχής στο αδύνατο σημείο των φιλοξενούμενων, με τον Αϊτο Ρενέσες να παρατάσσει αντίθετα ένα ελαφρύ περιφερειακό σχήμα.

Η έμπνευση του "δράκου" αποδείχτηκε αρχικά η κατάλληλη για την ομάδα του, όμως το αρχικό προβάδισμα με 10-6 χάρη σε καλάθι ανάλογο της πραγματικής κλάσης του Νίκολα Βούισιτς ανατράπηκε σε χρόνο-ρεκόρ. Η Μάλαγα όπλισε από έξω από τη γραμμή των 6.25 και με διαδοχικά τρίποντα των Κουκ (2),Λιούις, Ρούμπιο και τον πολύπειρο Χιμένεθ να ολοκληρώνει το επιθετικό ρεσιτάλ των συμπαικ΄των του, πέρασε μπροστά (20-12).

Χειροκροτήματα και επιστροφή

Λίγο πριν την λήξη της πρώτης περιόδου την είσοδο του στον αγώνα πραγματοποίησε ως αντίπαλος αυτή τη φορά, ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο έλληνας φόργουορντ χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους των ερυθρόλευκων, όμως την ίδια ώρα ο Γιάννης Μπουρούσης σκόραρε τέσσερις απανωτούς πόντους για το 16-20, το οποίοι ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Τα πολλά ομολογουμένως λάθη των πρoηγούμενων λεπτών (9) ελαχιστοποιήθηκαν κατά πολύ στη συνέχεια(3) και ως εκ τούτου τα δεδομένα άλλαξαν. Αφού προηγήθηκε ένα καβγάς σε ανυποψίαστη φάση μεταξύ των Μπέβερλι και Γουίλιαμς, ο οποίος τους κόστισε και την αποβολή τους, ο Ολυμπιακός ανέβασε αισθητά την απόδoση του και άρχισε να κτίζει μία σημαντική διαφορά. Ο Λίνας Κλέιζα για ακόμα μία φορά δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά μπήκε "ζεστός", πέτυχε 11 γρήγορους πόντους και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του να βρίσκεται στο +11 (46-35).

Ολημερίς κτιζόταν...

Πέραν της νίκης ο Ολυμπιακός ήθελε και τη διαφορά (+18), την οποία και άγγιξε με τον Τζος Τσίλντρες (53-47). Η απρόσεκτη πάραυτα περιφερειακή του άμυνα έδωσε τη δυνατότητα στην Μάλαγα να χτυπήσει και πάλι με ελεύθερα σουτ και με τον Πρίντεζη να πράττει αυτό το οποίο ξέρει καλύτερα, δηλαδή να καρφώνει, έριξε τη διαφορά στο -9 (46-55). Η απάντηση στα ανελέητα πυρά της Ουνικάχα ήρθε από τον φορμαρισμένο, Γιοτάμ Χαλπερίν, ο Ολυμπιακός ξύπνησε και για πρώτη φορά έφτασε στο ελάχιστο του ζητουμένου (66-48). Ομως και πάλι επήλθε αδικαιολόγητη χαλάρωση, η Μάλαγα βρήκε χώρους δράσης, μειώνοντας σε 55-66 χάρη σε βολές του Λιούις.

Ηταν θέμα χρόνου

Με την πάροδο του χρόνου το παιχνίδι έδειχνε ότι έβαινε προς ένα τέλος με μοναδικό ουσιαστικό ενδιαφέρον την εξασφάλιση ή μη της επιθυμητής διαφοράς από τον Ολυμπιακό. Γιαννάκης και Ρενέσες έπαιζαν ένα παιχνίδι με μοναδικό στόχο πλέον τον καθορισμό της απόστασης που θα χώριζε τις ομάδες τους. Στα μέσα του δεκάλεπτου ο έγινε αποδέκτης της μπάλας στην καρδιά της άμυνας της Μάλαγα και με εύκολο λέι απ έδωσε εκ νέου αέρα 18 πόντων (77-59). Η προσωρινή ανησυχία από το τρίποντο του Γουέλς δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο φοβερός και τρομερός Λίνας Κλέιζα οδήγησε με ασφάλεια τον Ολυμπιακό αρχικά στο 81-62 για να πάρει τη σκυτάλη ο Μίλος Τεόντοσιτς από την περιφέρεια (84-62) και να ολοκληρώσει λίγο αργότερα (89-64) με ανάλογο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: