Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Το «μαγειρείο» της Σούπερ Λίγκας.


Του ΒΑΪΟΥ ΜΠΑΛΑΦΑ
Πέρασαν τρία χρόνια από την ίδρυση της Σούπερ Λίγκας, όμως η διαφορά των εκλογών της Δευτέρας, οι οποίες θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι, με τις προηγούμενες εντοπίζεται στο έντονο παρασκήνιο. Τα. μαγειρέματα ήταν στο φόρτε τους το βράδυ της Κυριακής και τα σενάρια ήταν πολλά. Κάποιοι δεν αποκλείουν την περίπτωση να είναι οι πιο «θερμές» εκλογές, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ήδη κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες που είναι οι Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Θανάσης Κανελλόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου), Κωνσταντίνος Τσακίρης (Πανιώνιος).
Όμως δεν αποκλείεται το σκηνικό να ανατραπεί. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι έκαναν προσπάθεια για την κατάθεση συναινετικής υποψηφιότητας.
Τις προοπτικές αυτές συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος δεχόταν πιέσεις να διεκδικήσει την προεδρία της διοργανώτριας αλλά ο τελευταίος ζητούσε εγγυήσεις ότι θα εκλεγεί από τη στιγμή που θα βγει στο προσκήνιο. Για αυτό και ουδείς μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να αποσυρθεί ο Κωνσταντίνος Τσακίρης υπέρ του προέδρου της Λάρισας, ενώ απίθανο θεωρείται να κάνει το ίδιο και ο Γιώργος Μποροβήλος.
Μπέρδεμα με τα λευκά
Το σίγουρο είναι ότι το. τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Ενας ακόμη λόγος που αναζητείται συναινετική λύση είναι ότι αρκετές ομάδες είναι επιφυλακτικές απέναντι και στους τρεις υποψηφίους και σκέφτονται το λευκό. Εάν επιμείνουν ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, δεν θα είναι αποδεκτός από όλους. Οι διεργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι και ο εκάστοτε πρόεδρος ή εκπρόσωπος ΠΑΕ, μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα ακόμη και στο. παραπέντε.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι εκλογές έχουν και το. άρωμα ενδοπαναθηναϊκής κόντρας, καθώς ο μεν Τσακίρης υποστηρίζεται από το Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο δε Κανελλόπουλος από τον τέως πρόεδρο Νικόλα Πατέρα.
Το σκέφτεται ο Ολυμπιακός
Εξαιτίας αυτού πηγές ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός σκέφτεται αν πρέπει να ψηφίσει τον τέως πρόεδρο της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο. Δεν αποκλείεται να το κάνει, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακόμη με δεδομένο ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης παρέμεινε στην προεδρία της ΠΑΕ για να χειριστεί τα θέματα του παρασκηνίου ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα και να είναι αυτός που θα ρυθμίσει όλες τις εξελίξεις.
Υπερ Κανελλόπουλου η ΑΕΚ
Την έκπληξη έκανε η ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε κοντά στην υποψηφιότητα Κανελλόπουλου. Η ένωση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Τσακίρη, επειδή ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου έκανε δηλώσεις για την ένωση και τις προσφυγικές της ρίζες.
Ας δούμε πως διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου των ΠΑΕ μετά τις παρασκηνιακές κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες:

Υπέρ Κανελλόπουλου είναι οι : Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλής, Ξάνθη, Ολυμπιακός(;),Λάρισα (;)

Τσακίρη ψηφίζουν οι: Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, Καβάλα, Εργοτέλης, Ατρόμητος.

Υπέρ Μποροβήλου είναι οι: Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός (;)

Αναποφάσιστοι ή πρόθεση λευκής ψήφου από: Κέρκυρα, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ.

Ο νέος πρόεδρος θα είναι ο έκτος στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας. Πρώτος ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης, ακολούθησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και εν συνεχεία ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος, ο πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης και ο τελευταίος μέχρι τον επόμενο ήταν ο Νικόλας Πατέρας.
Ακολουθεί η κλήρωση.
Στις 3 μ.μ. έχει προγραμματισθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-11. Στο ΔΣ θα συζητηθεί αν θα δοθούν ειδική κλειδάριθμοι για να αποφευχθούν τα ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές, τόσο εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων, όσο και επειδή οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ξεκινούν τιμωρημένοι τη σεζόν. Γενικά θα συζητηθεί και ποιες άλλες ομάδες θα πάρουν κλειδάριθμο, πέραν των Παναθηναϊκού-ΑΕΚ (κοινή έδρα), ΠΑΟΚ-Αρη (αίτημα της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας).

Το πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11 θα είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια, επειδή το καλοκαίρι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διοργάνωση. Δεν αποκλείεται η κανονική περίοδος να τελειώσει το Μάιο και τα πλέι οφ τον Ιούνιο. Πέρα από τις συνηθισμένες διακοπές (λόγω Εθνικής και εορτών) η ΕΠΟ θέλει να γίνουν αγώνες κυπέλλου σε δυο Κυριακές για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η διοργάνωση.
theplayer

Δεν υπάρχουν σχόλια: