Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ…


Ανακοινώθηκε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο ΟΑΚΑ ο τελικός της διοργάνωσης.

Την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 δημοσιοποίησε την Τρίτη (20/7) η ΕΠΟ.

Στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης υπάρχουν αρκετές αλλαγές, κυρίως από την 5η φάση και έπειτα.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, ο τελικός του θεσμού θα διεξαχθεί και φέτος στο ΟΑΚΑ, ανεξαρτήτως αντιπάλων.

Αναλυτικά το σύστημα τέλεσης αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας:

1η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 36 ομάδες της Γ' Εθνικής. Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

2η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 18 νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση και οι 18 ομάδες της Β' Εθνικής. Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων που θα προκριθούν από την 1η φάση. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

3η ΦΑΣΗ: Από τις 18 νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η Φάση, μετά από κλήρωση, 4 ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 απλούς αγώνες. Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες από την Β' και Γ' Εθνική, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ' Εθνικής. Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες της ίδιας κατηγορίας, θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Θα προκύψουν 2 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι υπόλοιπες 14 ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα.

4η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 16 ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 3ης Φάσης (οι 14 ομάδες που θα περάσουν χωρίς αγώνα και οι 2 νικήτριες ομάδες της 3ης φάσης) και οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Θα διεξαχθούν 16 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων της 3ης Φάσης. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

5η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 16 νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν 8 απλοί αγώνες. Στους αγώνες της 5ης φάσης ο αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Το εκτός έδρας γκολ δεν θα προσμετράται διπλό.

6η ΦΑΣΗ (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ): Θα λάβουν μέρος οι 8 νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 5ης Φάσης. Θα διεξαχθούν 4 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος. Αν από τα αποτελέσματα δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της, υπολογίζονται διπλά. Αν οι ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του, συνεχίζεται με παράταση και πέναλτι.

7η ΦΑΣΗ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ): Θα λάβουν μέρος οι τέσσερις 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 6ης Φάσης. Θα διεξαχθούν 2 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος. Αν από τα αποτελέσματα δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της, υπολογίζονται διπλά. Αν οι ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του, συνεχίζεται με παράταση και πέναλτι.

8η ΦΑΣΗ (ΤΕΛΙΚΟΣ): Ως έδρα του τελικού αγώνα ορίζεται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του τελικού, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: