Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ριέρα: 1,8, Σένα: 1,4, Γκατούζο, Τρεζεγκέ: 2,5 εκατ.



Είναι σαφές από τον τρόπο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του ενεργούν στο μετεγγραφικό παζάρι, πως πρόθεση της διοίκησης είναι να δημιουργήσει μία "ονειρεμένη πεντάδα" στα χαφ. Οι τρεις από τους πέντε ήδη προπονούνται στου Ρέντη, δηλαδή, οι Ντουντού, Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ και οι άλλοι δύο είναι καθ΄ οδόν.

Οι Ριέρα και Σένα, όπως και ο Εντιαγέ, βρίσκονται προ των πυλών, αλλά ο βασικός μέτοχος του Ολυμπιακού κρατάει "ζεστές" και τις υποθέσεις των Γκατούζο και Τρεζεγκέ, αφού θέλει να κάνει τη διαφορά και στην κορυφή της επίθεσης. Υποθέσεις εξαιρετικά δύσκολες, αρκετά δαπανηρές οικονομικά, αλλά όχι ακατόρθωτες, αν κρίνουμε από τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση η νέα ηγεσία.

Ο 43χρονος εφοπλιστής φέρεται αποφασισμένος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, δείχνοντας έμπρακτα πως "θέλει το πρωτάθλημα εδώ και τώρα", όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του. Τα δεδομένα, λοιπόν, τούτη την ώρα έχουν ως εξής: Ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Ριέρα τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατομμύριο, συν 300.000 ευρώ σε μπόνους και ο ποδοσφαιριστές ζητάει 2,2 εκατ. ευρώ. Στον Πειραιά εκτιμούν, ότι μπορεί να βρεθεί τις επόμενες ώρες η χρυσή τομή στα 1,8 εκατ., συν 200.000 σε μπόνους. Ο 28χρονος Ισπανός (και ο μάνατζέρ του) είναι σκληροί διαπραγματευτές, αλλά, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, λογικά, θα υπάρξει συμφωνία.

Στην υπόθεση του Σένα, όλα εξαρτώνται πια από τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση "ελέγχει" απόλυτα τη μετεγγραφή, αφού βρέθηκε η άκρη με τη Βιγιαρεάλ και τον ποδοσφαιριστή και από τη στιγμή που θα δοθεί το 1,4 εκατ. ευρώ στον 34χρονο μέσο, εκείνος θα πάρει αμέσως το αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα. Για την ώρα, ο Ολυμπιακός προσφέρει 1,2 εκατ. στον Πρωταθλητή Ευρώπης με την Ισπανία το 2008, αλλά για 200 χιλιάρικα, κι όταν μιλάμε για ένα τόσο ποιοτικό ποδοσφαιριστή, είναι λογικό να βρεθεί τις επόμενες ώρες η φόρμουλα για συνεργασία.
Επίσης, ο Β. Μαρινάκης έχει πειστεί απ΄ όσα έχει πληροφορηθεί, πως ο Άλφρεντ Εντιαγέ μπορεί να αποδειχθεί "νέος Τουρέ" (νεαρός, ψηλός, γρήγορος, δυνατός, εξαιρετικός αμυντικός μέσος, με μεταπωλητική αξία) και τον θέλει στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά έχουν τον τρόπο να κλείσουν άμεσα τη μετεγγραφή, αλλά πολλά εξαρτώνται από το κόστος της μετεγγραφής του Ριέρα και από τον... Τζενάρο Γκατούζο.

Ο Ιταλός μέσος της Μίλαν το σκέφτεται σοβαρά για τον Ολυμπιακό και το μήνυμα που έχει μεταφερθεί στην ΠΑΕ είναι πως έρχεται με 2,5 εκατομμύρια το χρόνο (περίπου 3,7 με την εφορία), αν οι "ροσονέρι" καλύψουν το υπόλοιπο ποσό του συμβολαίου του. Στα ίδια χρήματα (2,5 εκατ. ευρώ καθαρά) γίνεται συζήτηση και για τον Νταβίντ Τρεζεγκέ, αλλά εκεί θα υπάρξει έδαφος μόνο αν η Γιουβέντους αποκτήσει τον Ντιέγκο Φορλάν ή άλλο σέντερ φορ.


Από θρίλερ σε θρίλερ θα κυλήσει όλο το καλοκαίρι. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι η μετεγγραφική περίοδο λήγει στις 31 Αυγούστου...
ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: