Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Χαράτσι στις Μυκήνες το εισιτήριο των 8 ευρώ".

isthmos

"Είναι απαράδεκτο να είμαστε Έλληνες και να μη μπορούμε να θαυμάσουμε την κληρονομιά μας. Ο υπουργός πολιτισμού αποφάσισε έτσι αυθαίρετα να κοστολογήσει την επίσκεψη στον λόφο των Μυκηνών με το αστρονομικό ποσό των 8 € ανά άτομο. 8€ για να δούμε αυτό που ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και που με την αβάσταχτη ...φορολόγηση μας το συντηρούμε εδώ και δεκαετίες.

Η δικαιολογία που μας ανέφεραν οι υπάλληλοι στην ‘’είσοδο’’ ήταν ότι με το εισιτήριο μπορούμε να δούμε όλο τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και το μουσείο. Ναι αλλά το μουσείο εμείς που δε θέλουμε να το δούμε ή το έχουμε ξαναδεί, γιατί να υποστούμε το γδάρσιμο των 8 € απλά και μόνο για να δούμε από κοντά την Πύλη των Λεόντων ?? Οι φωστήρες εκεί στο υπουργείο πολιτισμού δεν καταλαβαίνουν τα έξοδά μας τα τεράστια μόνο και μόνο για να φτάσουμε στις Μυκήνες??

Θέλουν να μας αποτελειώσουν κιόλας με το ληστρικό χαράτσι τους. Θυμάμαι και στεναχωριέμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει με χαρά να δω από κοντά τους θησαυρούς του Ατρέα όταν ήμουν μαθητής. Και με πήγε πολλές φορές…

Με 8 € εισιτήριο πόσοι σημερινοί πατεράδες θα τολμήσουν να φτάσουν μέχρι την Αργολίδα έχοντας να αντιμετωπίσουν βενζίνη, διόδια και πλέον το ΧΑΡΑΤΣΙ του υπουργείου Πολιτισμού (μην αναφέρω και τους συμπιεσμένους μισθούς).
ΞΕΦΤΙΛΕΣ …….Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν ξέρουν τα παιδιά μας ποιος ήταν ο Αγαμέμνωνας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: