Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒP










Θέμα ωρών είναι πλέον η μόλυνση ακτών και της Φλόριδας από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα την οποία προκάλεσε η έκρηξη στην πλωτή εξέδρα άντλησης της ΒΡ, ανοιχτά της Λουιζιάνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μπαράκ Ομπάμα, που δέχεται τεράστιες πολιτικές πιέσεις για να σταματήσει τη διαρροή, απέδωσε την έκρηξη είτε σε ανθρώπινο σφάλμα είτε σε χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας από την ΒΡ, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους.

« Η καταστροφή που εξελίσσεται στον Κόλπο ως τώρα ενδεχομένως να αποδειχθεί αποτέλεσμα ανθρώπινου σφάλματος ή των περικοπών τις οποίες πραγματοποιούν οι εταιρείες κάνοντας συμβιβασμούς σε ζητήματα ασφαλείας» ανέφερε σε ομιλία του στο Πίτσμπουργκ.

Εν τω μεταξύ η ΒΡ «μετράει» άλλη μία αποτυχία στο σερί των προσπαθειών της να κλείσει το υποθαλάσσιο πηγάδι από το οποίο ξεχύνονται ανεξέλεγκτα τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, σε βάθος 1.500 μέτρων.

Ενα, υποτίθεται, «υπερσύγχρονο» πριόνι με διαμαντένια απόληξη, το οποίο επεχείρησε να κόψει τμήμα του κατεστραμμένου αγωγού, «κόλλησε» και η εταιρεία επρόκειτο να στείλει υποβρύχια ρομπότ για να το θέσουν και πάλι σε λειτουργία.

Η χρηματιστηριακή αξία της ΒΡ έχει μειωθεί από την ημέρα της έκρηξης κατά 75 δισ. δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: