Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Επικοινωνίας

Ημέρα χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Επικοινωνίας είναι η σημερινή. Με αιχμή τις ρυθμίσεις για το νέο ασφαλιστικό, αλλά και για τις περικοπές στις αποδοχές τους και τις μειώσεις των επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, η ομοσπονδία αστικών συγκοινωνιών –ένα νέο συλλογικό όργανο στο οποίο μετέχουν τα προεδρεία όλων των Μέσων– αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας, από την έναρξη της βάρδιας. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο τα τρένα του ΟΣΕ, του Προαστιακού και τα ταξί.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι Ενώσεις στον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης με αποφάσεις των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ. Η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας, στις 11.00.

Ως το τέλος της εβδομάδας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι όλης της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τετραήμερη απεργία, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό, φορολογικό και απελευθέρωση του επαγγέλματος. Οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό είναι η αιτία και για την αποχή των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο συλλαλητήριο στην Πλατεία Κοτζιά στις 11.00, ενώ αναμένεται η κήρυξη και νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Ταυτοχρόνως συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Χθες προχώρησε σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: