Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ''ΣΑΛΑΜΙΣ'' ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-4 TERMINATOR!









Σοβαρό αεροναυτικό επεισόδιο -που θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις- είχαμε στις 16:15 σήμερα το απόγευμα 14ν.μ. από τα Μεστά της Χίου όταν σχηματισμός από 7 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησε σε εικονική προσβολή σκάφους επιφανείας του ΠΝ.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα τουρκικά F-16 και τρία F-4E Terminator αφού εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου ασκούνταν σκάφη του ΠΝ στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς». Στη συνέχεια τα δύο από τα τρία F-4 του σχηματισμού αφού εκτέλεσαν απότομη κάθοδο από το ύψος πτήσης τους σε πολύ χαμηλό ύψος πραγματοποίησαν εικονική προσβολή πολυβολισμού στη Φρεγάτα «Σαλαμίς» τύπου MEKO 200HN κλάσης «Ύδρα» από ύψος 165 μέτρων.

Η φρεγάτα που είχε ήδη εντοπίσει το σχηματισμό των τουρκικών αεροσκαφών με τους δικούς της αισθητήρες ενεργοποίησε αμέσως τα αντιαεροπορικά της συστήματα εγκλωβίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη μετά την εικονική προσβολή αποχώρησαν από την περιοχή και εξήλθαν από το FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: