Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Θεία λειτουργία στον κατεχόμενο μοναστήρι Η Κύπρος γιορτάζει τον ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Απ. Βαρνάβα



Σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε την ΣΗΜΕΡΑ το πρωί θεία λειτουργία στον κατεχόμενο Απόστολο Βαρνάβα, στη μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Στις 8.00 το πρωί τα τρία λεωφορεία που μετέφεραν τους προσκυνητές, από τη Λεμεσό, βρίσκονταν στα οδοφράγματα, αναμένοντας να περάσουν στα κατεχόμενα.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος.

Χθες βράδυ τελέσθηκε ο εσπερινός στην παρουσία 600 περίπου ατόμων, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκ των διοργανωτών Δημήτρης Χατχζηπροδρόμου.

Ο κ. Χατζηπροδρόμου πρόσθεσε ότι ο εσπερινός τελέσθηκε χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ανέφερε ακόμα ότι οι προσκυνητές μετέβησαν εν πομπή στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα, έγινε περιφορά της εικόνας και όλα κύλισαν ομαλά, στην παρουσία αρκετών Τούρκων λεγομένων αστυνομικών.

Για την τέλεση του εσπερινού υπήρχαν λεωφορεία από τη Λευκωσία και το Παραλίμνι ενώ για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπήρχαν λεωφορεία από Λεμεσό, Λάρνακα, Παραλίμνι και Λευκωσία.

Πρόσκληση Έρογλου

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόσκληση από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, για μετάβαση της Ιεράς Συνόδου στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, για την γιορτή του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σε δηλώσεις μετά το αρχιερατικό συλλείτουργο, στην εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, ανέφερε ότι έκρινε πως δεν θα ήταν σωστό να μεταβεί η Ιερά Σύνοδος στο κατεχόμενο μοναστήρι, προσθέτοντας ότι τη Θεία Λειτουργία εκεί, τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βασίλειος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: