Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΥΔΡΑ: Με λαμπρότητα τα ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2010, από 18 μέχρι 27 Ιουνίου


Ο Ιστορικός Δήμος Ύδρας τιμά φέτος την 175η επέτειο από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη με τον τρόπο που αρμόζει στην Ηρωϊκή και επιφανή μορφή του. Τιμά ταυτόχρονα και όλους εκείνους τους επιφανείς και αφανείς Υδραίους Ήρωες και Ναυμάχους του κατά θάλασσαν Ιερού Αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Στα πλαίσια της ιστορικής μνήμης, για το διάστημα από 18 έως και 27 Ιουνίου, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από διάφορες εκδηλώσεις. Η κορύφωσή τους, είναι το Σάββατο 26, με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την ανατίναξη της ναυαρχίδος, και την Κυριακή 27 Ιουνίου, με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό και την Κατάθεση Στεφάνων στον Τάφο και Ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.
press-argolida

ΠΡΟΤΑΣΗ μας είναι, να βρεθούμε στο Νησί της Ύδρας, σε αυτές τις κορυφαίες ημέρες για του νησιού και να ζήσουμε τη μαγεία του ταξιδιού στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και την παράδοση. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η Χώρα μας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και συνέχειας, είναι οδηγός αλάνθαστος για το μέλλον. Άλλωστε, αυτό είναι και το μήνυμα που θέλει να στείλει και ο Δήμος της Ύδρας από τον Ιερό Βράχο της Ελευθερίας. "Ενωμένοι μεγαλουργούμε και μπορούμε να νικήσουμε κάθε δύσκολη περίσταση".
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: