Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πολύκροτη δίκη για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή



Την προσοχή του διεθνούς Τύπου έχει προσελκύσει η πολύκροτη δίκη της Έλενας Σκορδέλη, του Τάσου Κρασοπούλη και του Ανδρέα Γρηγορίο για τον φόνο του επιχειρηματία Άντη Χατζηκωστή στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο στη Λευκωσία.

Υπό τον τίτλο «Η Κύπρια τηλεπαρουσιάστρια Έλενα Σκορδέλη δικάζεται για φόνο», το Βρετανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (BBC) αναφέρει:

«Κύπριοι κατήγοροι άρχισαν τα καταθέτουν τεκμήρια εναντίον μιας τηλεπαρουσιάστριας, της Έλενας Σκορδέλη, που κατηγορείται πως διέταξε το φόνο ενός αφεντικού που την απέλυσε. Η ελκυστική 42χρονη κατηγορείται πως πλήρωσε συμβόλαιο θανάτου για τον εκατομμυριούχο ηγέτη του συγκροτήματος ΜΜΕ Δίας, Άντη Χατζηκωστή, ο οποίος εκτελέστηκε τον Ιανουάριο.

Στην ίδια δίκη κατηγορείται και ο αδερφός της, ο 37χρονος Τάσος Κρασοπούλης. Και οι δύο αρνούνται ενοχή για τις κατηγορίες διάπραξης φόνου και συνομωσίας προς διάπραξη φόνου. Μαζί με έναν τρίτο κατηγορούμενο, αντιμετωπίζουν ισόβια ποινή κάθειρξης εάν καταδικαστούν. Ένας τέταρτος ύποπτος, που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του κ.Χατζηκωστή έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία, πιστεύεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται πως ο φόνος διαπράχθηκε έπειτα από την απόφαση του Χατζηκωστή να απολύσει τη Σκορδέλη. Υποστηρίζει επίσης πως η Σκορδέλη και ο αδερφός της προσπαθούσαν να πάρουν μεγάλο μερίδιο μετοχών του «Sigma», του σταθμού του Δια στον οποίο η Σκορδέλη παρουσίαζε εκπομπή.

Τα δύο αδέρφια κατέχουν το 20% των μετοχών του «Sigma».

Τίτλοι άλλων διεθνών ΜΜΕ για την υπόθεση φόνου του Άντη Χατζηκωστή:

The Sydney Morning Herald (Αυστραλία): «Τηλεπαρουσιάστρια διέταξε το φόνο του αφεντικού της όταν την απέλυσε

Huffington Post (ΗΠΑ): Η Έλενα Σκορδέλη, τηλεπαρουσιάστρια στην Κύπρο, κατηγορείται πως πλήρωσε το φόνο του Άντη Χατζηκωστή

Telegraph (Βρετανία): «Δίκη τηλεπαρουσιάστριας που σκότωσε το αφεντικό της»

Times –online (Βρετανία): Η Κύπρια τηλεοπτική σταρ «διέταξε εκτελεστή να σκοτώσει το αφεντικό της»

Δεν υπάρχουν σχόλια: