Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Άδεια λειτουργίας στα κολέγια



Υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η απόφαση για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, όπως χαρακτηρίζονται πλέον τα λεγόμενα «Κολέγια».

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, καθώς όπως ορίζεται από την αρχή, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας, στην οποία καταγράφονται μεταξύ άλλων, για κάθε διδακτικό έτος,

τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία παρέχονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, το πρόγραμμα και η γλώσσα των σπουδών, εκτιμώμενος αριθμός σπουδαστών, διδακτικό προσωπικό και η ακριβής σύνθεση και κατανομή του, κατά ειδικότητα, ο αριθμός των θέσεων και οι ειδικότητες του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η κινητή και ακίνητη περιουσία, οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις, οι εκτιμώμενες λειτουργικές δαπάνες και ο τρόπος κάλυψης τους.

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην καταβολή εγγυητικής επιστολής (σσ. στο Υπουργείο), η οποία είχε ήδη καθορισθεί στο ύψος των 500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τις άδειες λειτουργίας, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, θα χορηγεί ειδική υπηρεσία του Υπουργείου.

.ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: