Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αρχίζουν οι τελικοί για… άνδρες


Ο Ολυμπιακός βάζει πλώρη για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημά του και 14ο τα τελευταία 18 χρόνια, με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στους τελικούς πλέι οφ των πόλο.

Αν γινόταν μία δημοσκόπηση για το ποια είναι η φράση που ακουγόταν, τις προηγούμενες μέρες, από το στόμα των πολιστών του Ολυμπιακού και του προπονητή του, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν παράλογο. Δεν έλεγε κάποιος από τους «ερυθρόλευκους», αυτές τις μέρες, «θα κερδίσουμε», αλλά, «είναι δύσκολο να χάσουμε τρεις φορές από κάποια ελληνική ομάδα». Δηλαδή… το ίδιο, μόνο που πρέπει να διαβαστεί ανάποδα. Οι τελικοί ξεκινούν τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου (19.00-novasports1) και ο Πανιώνιος τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα του Πειραιά, όπως και την περυσινή χρονιά. Οι «κυανέρυθροι» δεν θέλουν να θυμούνται τη σειρά πέρυσι, αφού ήταν αντάξια με… διαφήμιση ηλεκτρικής σκούπας.

Ένα άνετο και ξεκούραστο 3-0, που τους έστεψε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Πανιώνιος, του Μάκη Βολτυράκη που «έκλεψε» από τον Ολυμπιακό το μοναδικό πρωτάθλημα που έχει χάσει τον 21ο αιώνα, ως προπονητής του Εθνικού, ξέρει τα κατατόπια, αλλά τίθεται αντιμέτωπος με μία ομάδα που έχει φτιάξει τα κατατόπια.
Οι αριθμοί προκαλούν σύγκρυο, από οποιαδήποτε άποψη. Από το 1992, ο Ολυμπιακός δεν στρογγυλοκάθισε στον θρόνο του μόνο το 1994, το 1997, το 1998 και το 2006. Από αυτές τις τέσσερις φορές, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφθασαν στον τελικό μόνο το 1997, όταν αποκλείστηκαν από τη Βουλιαγμένη και την είδαν να κατακτά το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Χίο. Και όσον αφορά στον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, ο τύπος πάει για το 13ο πρωτάθλημά του και τον 26ο τίτλο του, ο πολυνίκης, όσον αφορά στα τρόπαια, όχι μόνο στο πόλο αλλά, σε όλα τα αθλήματα. Προσπερνά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Πανιώνιος έχει να παρατάξει, τουναντίον, φρεσκάδα στο νερό, ανταγωνιστικό πνεύμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τη φετινή χρονιά έχει γνωρίσει μόνο ήττες από τους «ερυθρόλευκους» και, επί της ουσίας, ψάχνει τρόπο καταρχήν να τους κερδίσει. Μία φορά.

Δεν το έκανε σε τρεις τελικούς πέρυσι, δεν το έκανε σε τέσσερις τελικούς κυπέλλου την τελευταία πενταετία, δεν το έκανε, ακόμα και στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου φέτος. Έχασε στις 11 Δεκεμβρίου με 9-7 στη Νέα Σμύρνη, έχασε στις 12 Μαρτίου, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, με 7-6. Ακριβώς όσο και στον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών στη Σύρο, στις 22 Μαΐου, εκεί που δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι τρωτός, αλλά το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια των παικτών του Βαγγέλη Πάτερου.

Συν τοις άλλοις, εκείνοι που «ψοφάνε» περισσότερο για να πάει το πρωτάθλημα στον Πειραιά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, είναι ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Γιώργος Ντόσκας και οι υπόλοιποι διεθνείς, αφού ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Τάσος Δούμπας, σήμανε το σινιάλο της προετοιμασίας για την Εθνική στις 26 Ιουνίου. Οπότε, εφ’ όσον η σειρά τελειώσει στις 18, θα μείνει μία εβδομάδα ελεύθερη για τις διακοπές. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει και με τους παίκτες του Πανιωνίου.

Ο Βολτυράκης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιάννη Θωμάκου, που ξεχρεώνει τη Δευτέρα την τελευταία αγωνιστική από τις τρεις με τις οποίες είχε τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του στον τελικό του κυπέλλου. Ο Θωμάκος, επίσης έμπειρος παίκτης, με ποιότητα και άλλοτε «ζωγράφος» στις πισίνες με τον Ολυμπιακό, επιστρέφει στις 16 Ιουνίου, για τον δεύτερο τελικό στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, ο Βαγγέλης Πάτερος είχε όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους.


Πιάνει λιμάνι ο Μιραλάς

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με Σεντ Ετιέν και παίκτη και πλέον απομένει η ανακοίνωση. Ο Βέλγος άσος της γαλλικής ομάδας θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Θρύλου για την επόμενη σεζόν με την ελπίδα να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την περσινή σεζόν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μας.

«Μέχρι τέλους στον Ολυμπιακό»

Τον τελευταίο καιρό ακούστηκε έντονη φημολογία αποχώρησης και για τον Ντουντού και μάλιστα προς Φλαμένγκο μεριά, λόγω του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ζίκο.

Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής φρόντισε να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη φημολογία, μέσω του blog που διατηρεί σε ελληνική ιστοσελίδα.

«Φτάνει η ώρα της επιστροφής στη ρουτίνα, μια ρουτίνα η οποία για μένα είναι εξαιρετική. Ελπίζω να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτή την προετοιμασία. Έχω ξεκουραστεί αρκετά και εκμεταλλεύτηκα πολύ τις διακοπές περνώντας τις με φίλους και την οικογένειά μου.

Είμαι πολύ καλά με τον τραυματισμό μου. Ελπίζω να μην ξανανιώσω ποτέ τίποτα. Ό,τι λέγεται για τον τραυματισμό μου είναι ψέμα. Δεν θα κάνω καμία επέμβαση. Το μόνο που θέλω είναι να έχω την υγεία μου για να μπορέσω να βοηθήσω τα μέγιστα την ομάδα μου. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και έχω μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα και θέλω να μείνω σ' αυτή μέχρι τέλους. Δεν βλέπω την ώρα να ξαναβρώ τη φόρμα μου», έγραψε ο Βραζιλιάνος μέσος.

Για παν ενδεχόμενο ωστόσο, να υπενθυμίσουμε ότι η ρήτρα του Ντουντού είναι γύρω στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φαίνεται αρκετά «αλμυρό» για τη βραζιλιάνικη ομάδα.



Διεφθαρμένοι διαιτητές
"Διεφθαρμένοι διαιτητές"
Ο κ. Έξαρχος μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε στην τηλεοπτικό σταθμό "Blue Sky" για τον τρόπο που πανηγυρίζουν ορισμένοι τα πρωταθλήματα στην Α1.

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πολλά από τα αποτελέσματα των αγώνων μπάσκετ καθορίζονται από τη διαιτησία", είπε αρχικά ο Νίκος Έξαρχος και συμπλήρωσε:

"
Τα πρωταθλήματα μοιράζονται με βάση ένα διεφθαρμένο διαιτητικό σύστημα".

Aν μη τι άλλο πρόκειται για βαρυσήμαντες δηλώσεις, οι οποίες δεν πρέπει να περάσουν και αυτές απαρατήρητες από τον κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή. Επιτέλους το απόστημα στο ελληνικό μπάσκετ πρέπει να σπάσει και να κοπεί το... καρπούζι στη μέση.


Βάζελοι στο Σ.Ε.Φ…

ΠΡΑΣΙΝΟΙ «ΡΟΥΦΟΙ» ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ «ΞΕΝΑΓΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ, ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ…

Πολλά τερτίπια έχει κάνει τον τελευταίο καιρό η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και αυτό μας προκάλεσε εντύπωση. Μετά την ανακοίνωση που έλεγε ότι στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού δεν υπήρχαν ζημιές και έβγαζαν ψεύτες τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ήρθαν και τα θέματα με την αυτοψία και τις υλικές ζημιές…

Όλη αυτή η κατάσταση και η αλλαγή του κλίματος στην συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών μας προκάλεσε εντύπωση και έτσι ξεκινήσαμε να σκαλίζουμε… Ψάχνοντας ,λοιπόν, μάθαμε διάφορα και φτάσαμε μέχρι και ονόματα… Στην επιτροπή, λοιπόν, που ακολουθούσε τον κύριο Μπιτσαξή στην αυτοψία ήταν και ένας κύριος που του έδειχνε σπιθαμή προς σπιθαμή ακόμα και τα νερά που είχαν πέσει…

Και αυτό δεν είναι κακό, αλλά είναι κακό το ότι τον φούντωνε και του «φούσκωνε» τα γεγονότα εις βάρος του Ολυμπιακού… Όπως μάθαμε, ο ίδιος κύριος ήταν και ο άνθρωπος που πίεσε για την ανακοίνωση – αθώωσης του Παναθηναϊκού…

Και αν όλα αυτά δεν σας λένε κάτι θα το κάνουμε πιο λιανά... ΥΓ1: Ο εν λόγω κύριος είναι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ μέλος του Παναθηναϊκού… ΥΓ2: Είναι μες την φωτογραφία του άρθρου… ΥΓ3: Και για να μη νομίζετε ότι μιλάμε στον αέρα, θα σας πούμε ότι είναι από την Κρήτη και εκτός από την κατάληξη το πρώτο συνθετικό του επωνύμου του είναι πράσινο ζαρζαβατικό… ΥΓ4: Αν χρειαστεί θα πούμε και ονόματα…

Επανέρχεται ο Νέρι

Δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι το θέμα ο Καστίγιο. Ο Νέρι ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την χρυσή τομή με την Σαχτάρ και να πάρει επιτέλους τον πολυπόθυτο δανεισμό του στον Ολυμπιακό. Μαζί με τον αδελφό του ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουκρανία και συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις. Για τον Καστίγιο πλέον είναι όνειρο ζωής να ξεφύγει από τα πλοκάμια της Σαχτάρ και να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό. Αυτή την φορά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα αφού πλέον πλησιάζει και το συμβόλαιό του στην λήξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: