Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη ο φερόμενος εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή












Ο τέταρτος καταζητούμενος για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρης Ξενοφώντος συνελήφθη από τις αρχές της Μολδαβίας, δυνάμει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, που είχε εκδοθεί από την Αστυνομία Κύπρου, δήλωσε χθες βράδυ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε, ότι ήταν ουσιαστική η παρουσία στη Μολδαβία πριν μια εβδομάδα αξιωματικού του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) της Λευκωσίας και η συνεργασία του με τις αρχές της χώρας για τη σύλληψη του Ξενοφώντος.

Σε σχέση με τη διαδικασία έκδοσης του Ξενοφώντος στην Κύπρο, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Ανέφερε πως, αν ο συλληφθείς συγκατατεθεί στην έκδοσή του είναι θέμα 10 ημερών να βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εάν δεν συγκατατεθεί στην έκδοσή του, πρόσθεσε ο κ. Κατσουνωτός, τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου της Μολδαβίας και μπορεί να χρειαστεί μέγιστο χρόνο 40 ημερών για να παραδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε, ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΙΝΤΕΡΠΟΛ Μολδαβίας σε σχέση με τις εξελίξεις του θέματος.

Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος φέρεται να είναι το άτομο που τράβηξε τη σκανδάλη, κτυπώντας θανάσιμα τον Άντη Χατζηκωστή.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: