Τη θέα στις πλαγιές του Υμηττού από το δωμάτιο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, άλλοτε ως φοιτητής της Φιλοσοφικής και άλλοτε της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων του ΕΜΠ, απολάμβανε ένας άντρας 31 ετών από το Ιράν που συνελήφθη, μαζί με άλλους τρεις, και φέρεται αναμεμειγμένος σε διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης μέσα σε ρολόγια τοίχου.
Πιάστηκε στο κέντρο της Αθήνας από στελέχη της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ και λίγο αργότερα ακολούθησε έρευνα στη φοιτητική εστία καθώς αυτή υπάγεται στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον πρύτανη, δεν τέθηκε θέμα παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, οι τουρκικές αρχές ασφαλείας είχαν ενημερώσει τις ελληνικές για τη δράση ενός κυκλώματος το οποίο διακινούσε ηρωίνη -άγνωστες ποσότητες- μέσα σε ρολόγια τοίχου.
Η διαδρομή των ρολογιών, περιγραφόταν ως εξής: Ιράν, τουρκική επαρχία Βαν, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Ολλανδία, Καναδάς, Ελβετία και άλλες χώρες της Ε.Ε. Οι πληροφορίες που έδωσαν οι τουρκικές αρχές στην ΥπΕΕ ανέφεραν αριθμούς ταχυδρομικών θυρίδων στους οποίους είχαν αποσταλεί 17 δέματα συνολικού βάρους 22 κιλών, που αποτελούνταν από ρολόγια και ηρωίνη.
Κατόπιν δικαστικής εντολής ακολούθησε άρση απορρήτου και έτσι οι ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν ότι ενοικιαστές των θυρίδων φέρονται Ιρανοί πολίτες που δήλωναν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.
Στις 5 Ιανουαρίου 2010, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μπαχρέιν δύο ρολόγια τοίχου από την Μπάσρα του Ιράκ. Μέσα τους είχαν 2,1 κιλά ηρωίνης και τελικός προορισμός ήταν η Ελλάδα. Εδώ τα έφεραν κατόπιν συνεννόησης δύο τελωνειακοί από το Μπαχρέιν και τα παρέδωσαν στα στελέχη της ΥπΕΕ τα οποία τα προώθησαν στον τελικό αποστολέα που ήταν κάποιος Ζαν Αχμέντ, κάτοικος ενός ξενοδοχείου στην Αχαρνών.
Το πρόσωπο αποδείχτηκε ανύπαρκτο και στο ξενοδοχείο αφέθηκε ειδοποίηση ότι το δέμα θα βρίσκεται στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή του Συντάγματος.
Χθες εμφανίστηκαν στην εταιρεία δύο άντρες ιρανικής καταγωγής 31 και 30 ετών για να παραλάβουν το δέμα και συνελήφθησαν. Στο χώρο της εστίας της Πολυτεχνειούπολης όπου ζούσε ο ένας από τους δύο, βρέθηκαν, έπειτα από έρευνα παρουσία εισαγγελέα, 3 κινητά τηλέφωνα, ένα τραπεζικό αποδεικτικό έγγραφο παραλαβής 2.700 ευρώ από το Ελσίνκι, έγγραφο ανάληψης 4.000 ευρώ από ελληνική τράπεζα, τρεις πιστωτικές κάρτες.
Υπήρχαν ακόμα σημειώσεις με πολλά ποσά, ένα δελτίο ταυτότητας της Φιλοσοφικής Σχολής με τη φωτογραφία του αλλά με άλλα στοιχεία από τα πραγματικά, μία ανάγλυφη σφραγίδα του ΕΜΠ και δύο πιστοποιητικά σπουδών της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων του Πολυτεχνείου για τα οποία ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι είναι πλαστά.
Ο φερόμενος ως φοιτητής αναγνωρίστηκε και από υπαλλήλους του Ταχυδρομείου Ζωγράφου ως ο άνθρωπος που παραλάμβανε διάφορα δέματα από τη θυρίδα του ενώ τα πραγματικά του στοιχεία περιλαμβάνονταν στις αρχικές πληροφορίες που είχαν διαθέσει οι Τούρκοι στους Ελληνες. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες Ιρανοί είναι 30, 32 και 22 ετών. Και οι τρεις είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα από διάφορες χώρες και με διάφορα στοιχεία εκτός από τα πραγματικά τους, Τα μόνα αληθή ήταν οι φωτογραφίες τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου