Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΖΟΛΕ…ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!


Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σε μία μεγάλη και εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε με χαρά, μίλησε στον sportdog, για όλους και για όλα

Ο Σέρβος και «μεγάλος αρχηγός» του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αναφέρθηκε τόσο στις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα, όσο και στο γεγονός της αλλαγής προπονητή μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και της έλευσης πολλών νέων παικτών στο Λιμάνι. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πετύχει και στη νέα του θητεία στους «ερυθρόλευκους», συμπληρώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται μία εύλογη πίστωση χρόνου στον σύλλογο στο άμεσο μέλλον.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη μεταγραφή τού Άλμπερτ Ριέρα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, στην «ποδοσφαιρική ωριμότητα του Φετφατζίδη» εναντίον του Ηρακλή, αλλά και στον… Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος πέρσι βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στο νταμπλ.

Τέλος, στέλνει το δικό του μήνυμα στους φίλους τού συλλόγου για να στηρίξουν την ομάδα και να σταθούν στο πλευρό της, ζητώντας να κάνουν υπομονή και να μην επηρεάζονται από ένα δύο άτυχα αποτελέσματα.

Πρέντρακ, ποια είναι η γνώμη σου για τις αλλαγές στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ το καλοκαίρι που πέρασε; Τόσο σε διοικητικό όσο και σε επίπεδο ομάδας.

«Όσον αφορά τα διοικητικά, νομίζω φάνηκε ότι ο κύκλος τού κ. Κόκκαλη είχε κλείσει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Πλέον, έχουμε μία νέα διοίκηση από τον κ. Μαρινάκη, οποίος δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος με διάθεση και θέληση να οδηγήσει ξανά τον σύλλογο στις επιτυχίες».

Σε επίπεδο ομάδας; Φέτος ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, ενώ υπήρξε και αλλαγή τεχνικού πολύ σύντομα.

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα χρειαζόταν παίκτες. Όχι ότι οι προηγούμενοι δεν ήταν καλοί, απλώς πιστεύω ότι ήταν ταλαιπωρημένοι και δεν ταίριαζαν στο στιλ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Νέοι παίκτες, νέος προπονητής, ο οποίος θεωρώ ότι έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να γνωρίζει την ομάδα από την προηγούμενη θητεία του».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Βαλβέρδε;

«Την είχα εκφράσει και όταν αγωνιζόμουν ακόμα. Είναι πολύ καλός προπονητής, γνωρίζει την ομάδα και ταιριάζει στη φιλοσοφία τού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Έκανε τις επιλογές του σε παίκτες τους οποίους γνωρίζει και θεωρώ ότι θα πετύχει. Χρειάζεται χρόνος, όμως, γιατί όπως είπαμε και προηγουμένως ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να επηρεαζόμαστε από ένα ή δύο άσχημα αποτελέσματα».

Οι πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, όμως, χρειάζονται και περισσότερο χρόνο για να «δέσουν», να γίνουν ένα ομοιογενές σύνολο.

«Τόσο ο Βαλβέρδε όσο και οι παίκτες χρειάζονται χρόνο. Πολλά νέα πρόσωπα και δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να αποδώσουν τα μέγιστα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, απλώς χρειάζεται χρόνος και υπομονή από τον κόσμο. Έχει ανοίξει μία νέα σελίδα στην ομάδα, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι».

Νωρίτερα είπες ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ ορεξάτος και έχει τη διάθεση να οδηγήσει ψηλά τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

«Είχαμε κάποιες επαφές όταν ανέλαβε, οι συζητήσεις μας ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμα, θα δούμε. Και να μην είχα μιλήσει μαζί του, πάντως, από τις κινήσεις που κάνει για το καλό τού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ φαίνεται θέλει τίτλους για την ομάδα. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, χρειάζεται να δοθεί χρόνος στη διοίκηση».

Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες για την επιστροφή σου στην ομάδα.

Δηλαδή; «Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο τώρα, ο καιρός θα δείξει».

Για να επιστρέψουμε στους παίκτες που ήρθαν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζεις;

«Οι περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν είναι έμπειροι παίκτες και γνωστοί, τους ξέρουμε από τις προηγούμενες ομάδες τους. Όπως ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα, ο Πάντελιτς. Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, ήταν η εικόνα και η ποδοσφαιρική ωριμότητα ενός νεαρού παίκτη, του Φετφατζίδη, στο παιχνίδι εναντίον του Ηρακλή. Είχε άλλη ψυχολογία, γιατί ήξερε ότι προτιμήθηκε για την 11άδα γιατί ήταν καλύτερος. Όχι όπως πέρσι που οι νεαροί έπαιζαν επειδή δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες λόγω τραυματισμών κτλ.».

Η άποψή σου για τα νέα παιδιά τού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;

«Με τον περσινό χειρισμό τα περισσότερα νέα παιδιά χάθηκαν. Έβαλαν πολλούς νέους παίκτες πέρσι να παίξουν, χωρίς να αντέξουν την πίεση. Όπως είπα και για τον Φετφατζίδη, έπαιξε γιατί ήταν καλύτερος και άφησε έναν άλλον παίκτη στον πάγκο, όχι λόγω ανάγκης. Πέρσι τα παιδιά γνώριζαν ότι παίζουν γιατί δεν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι και όταν επέστρεφαν οι πιο έμπειροι παίκτες θα καθόντουσαν πάλι στον πάγκο».

Το σχόλιό σου για τη μεταγραφή του Ριέρα;

«Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ακόμα για την παρουσία του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, έχει παίξει μόνο σε δύο ματς. Γενικά, είναι ένας γνωστός ποδοσφαιριστής και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα τόσο αυτός όσο και ο Βαλβέρδε: γνωρίζονται μεταξύ τους και είχαν πολύ καλή συνεργασία στην Εσπανιόλ. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, έμπειρος και μπορεί να προσφέρει πολλά, αρκεί να του δοθεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί».

Αναπόφευκτα, πρέπει να σε ρωτήσω αν θεωρείς ότι είναι ο «αντι Τζόλε» που ψάχνει χρόνια ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, είναι άδικο να γίνονται συγκρίσεις. Αυτό συμβαίνει πάντα: κλείνει ένας κύκλος με τη δική μου αποχώρηση και ανοίγει ένας άλλος με τον Ριέρα. Άλλωστε, θα ήταν… παράξενο να συγκρίνω εγώ τον εαυτό μου με κάποιον άλλον παίκτη, μόνο και μόνο επειδή αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση».

Το σχόλιό σου για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη;

«Δύσκολα! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει συνηθίσει τόσα χρόνια να παίζει Κυριακή Τετάρτη Κυριακή, αλλά αυτό δεν αλλάζει τώρα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Ίσως λειτουργήσει θετικά, από την άποψη ότι θα υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί φέτος μία ομάδα με προοπτική χρόνων. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Το κίνητρο, όμως, δεν θα είναι το ίδιο, ειδικά για παίκτες που έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο.
«Αυτό είναι αλήθεια, είναι δύσκολο να περιμένεις μόνο την Κυριακή για να παίξεις ένα ματς στο πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει κάτι τώρα όμως, αντίθετα μπορεί η ομάδα να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που θα έχει μέσα στη σεζόν προς όφελός της».

Το αντίπαλο δέος στον Ριέρα, στον «αιώνιο αντίπαλο» Παναθηναϊκό, είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Τον Αργεντινό τον γνωρίζεις καλά, ποια είναι η άποψή σου για την πρώτη του χρονιά στο «τριφύλλι»;

«Παίξαμε μία χρονιά μαζί στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και πέρσι το καλοκαίρι έφυγε για τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι στη χρονιά που πέρασε εξελίχθηκε, έκανε καλά παιχνίδια και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το νταμπλ. Πιστεύω ότι πρόσφερε πέρσι στην ομάδα του».

Τέλος, θα ήθελα να στείλεις μέσω τού sportdog ένα μήνυμα στους φίλους τού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

«Χρειάζεται υπομονή και στήριξη στην ομάδα για να ξαναγίνει μεγάλος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως τον έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλές και μεγάλες οι αλλαγές που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στην ομάδα και θα πρέπει ο κόσμος να την στηρίξει και να της δώσει λίγο χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: