Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Οι στρατηγοί παρακολουθούσαν τον θάνατο των στρατιωτών…..σαν να έπαιζαν playstation!

Ταράφ 2-8-2010, 
Μεχμέτ Μπαρανσού


Αποκαλύφθηκε ότι η επίθεση στο Χάντεπε της περιοχής Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι στην οποία επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, μεταδόθηκε ζωντανά καταρχάς στο Γενικό Επιτελείο και μετά σε σχεδόν τριάντα μονάδες. Το Heron που είχε πάει στην περιοχή 20 λεπτά πριν την επίθεση, μετέδωσε στο αρχηγείο την επίθεση του ΠΚΚ λεπτό προς λεπτό.

Στις εικόνες που τράβηξε το Heron φαίνονται τα μέλη του ΠΚΚ που πλησίασαν στις θέσεις και πως εκρήγνυνται με μεγάλο θόρυβο οι βόμβες που πέταξαν στους στρατιώτες. Οι στρατιώτες που προσπαθούνε να φύγουν, δέχονται βροχή από σφαίρες από τους ΠΚΚδες που περίμεναν. Και ενώ όλα αυτά τα έβλεπαν ζωντανά οι αξιωματικοί δεν έστειλαν στην περιοχή ούτε ένα ελικόπτερο.

Οι εικόνες είναι στην Ταράφ
Η εφημερίδα Ταράφ έχει στα χέρια της ζωντανές εικόνες από την αιματηρή επίθεση που έγινε στις 20 Ιουλίου στην βάση του Χάντεπε. Στην επίθεση του ΠΚΚ έχασαν τη ζωή τους οι υπολοχαγός πεζικού Τσετίν Αιλάρ, επιλοχίας Τουργκάι Γιλμάζ, δεκανέας Σαμέτ Γιλμάζ, επιλοχίας κομάντο Μεσούτ Κεκλικτσί, επιλοχίας Αιχάν Σάι, ο κομάντο της στρατοχωροφυλακής Τσαβούς Σερντάρ και ο στρατιώτης Χακάν Γιουτκούν.
Στην διοίκηση της 3ης τακτικής μεραρχίας Χακκάρι, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γκουρμπούζ Καγιά –για τον οποίο έχει βγει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση Βαριοπούλα- είδαν την επίθεση καρέ καρέ ως εξής :
Η επίθεση καρέ καρέ
02.00 Έρχεται πληροφορία για επίθεση στη βάση Χάντεπε. Αμέσως στέλνεται στην περιοχή ένα Heron. Και αυτό αρχίζει αμέσως να καταγράφει. Φαίνονται μέσω του Heron οι ΠΚΚδες που πλησιάζουν στις θέσεις. Αμέσως η πληροφορία για την επίθεση μεταδίδεται στην μεραρχία στην Γιουκσέκοβα. Ζητείται επειγόντως βοήθεια καθώς και ελικόπτερο. Η εικόνα με τους ΠΚΚδες όπως είναι στους λόφους μεταδίδεται ζωντανά.

02.30 Οι ΠΚΚδες βήμα βήμα πλησιάζουν στις θέσεις που φρουρούνε οι στρατιώτες. Παρά το ότι είναι νύχτα κάθε κίνηση των ΠΚΚδων φαίνεται καθαρά

02.32 Το Heron δείχνει τις θέσεις των στρατιωτών που φυλάνε σκοπιά. Υπάρχουν εκεί έξι στρατιώτες.

02.33 Το Heron εστιάζει σε δύο λόφους. Οι ΠΚΚδες στους δύο λόφους φαίνονται καθαρά. Ο χειριστής του Heron πιστεύοντας πως θα έρθει ελικόπτερο. Εστιάζει και καταγράφει την περιοχή.

02:34: Το Heron δείχνει για μια ακόμη φορά τους ΠΚΚδες στην περιοχή. Η κάμερα πάει και έρχεται στους λόφους. Γίνεται η πρώτη βολή πυροβολικού από τη βάση Χάντεπε προς τη μεριά των ΠΚΚδων. Όμως η βολή δεν πετυχαίνει τον στόχο της. Οι ΠΚΚδες συνεχίζουν να πλησιάζουν τις θέσεις. Όλες οι κινήσεις φαίνονται στην κάμερα.

02:35: Έρχονται εικόνες με τους ΠΚΚδες να αλλάζουν θέσεις προχωρώντας. Από την μια αλλάζουν θέσεις και από την άλλη πετάνε βόμβες στις θέσεις των στρατιωτών

02:36: Στην εικόνα υπάρχουν 7 ΠΚΚδες. Από διαφορετικά σημεία σιγά σιγά πλησιάζουν τις θέσεις. Από τις συντεταγμένες γίνεται αντιληπτό πως το Heron είναι ακριβώς πάνω από την βάση του Χάντεπε. Στις εικόνες φαίνονται ξανά οι στρατιώτες που περιμένουν στα χαρακώματα. Οι ΠΚΚδες συνεχίζουν να πλησιάζουν.

Οι ΠΚΚδες πυροβολούνε
02:39: Λίγο μετά φαίνονται οι στρατιώτες στα χαρακώματα υπό πυκνά πυρά. Οι στρατιώτες φαίνονται σε χαρακώματα ανοιχτά από πάνω και κάτω από διασταυρούμενα πυρά. Οι ΠΚΚδες φαίνονται καθαρά πως βήμα βήμα πλησιάζουν. Λίγα μέτρα έμειναν για τις θέσεις. Οι στρατιώτες στα χαρακώματα αρχίζουν να πυροβολούνε δεξιά και αριστερά. Οι τοποθετημένοι στους λόφους ΠΚΚδες θέτουν την περιοχή υπό διασταυρούμενα πυρά. (Οι στρατιωτικοί με τους οποίους μίλησα μου είπαν πως τα όπλα μπορεί να εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μέρα. Και πως αυτή η δουλειά δεν είναι δυνατόν να γίνει νύχτα). Τα πυρά παρενόχλησης συνεχίζονται. Ένας ΠΚΚας σιγά σιγά πλησιάζει τα χαρακώματα των στρατιωτών.

02:40: Οι ΠΚΚδες συνεχίζουν να πυροβολούνε. Ένας ΠΚΚας που έχει πλησιάσει στα χαρακώματα, τραβάει την περόνη από την χειροβομβίδα και την πετάει πάνω στους στρατιώτες. Γίνεται έκρηξη. Οι διασωθέντες από την χειροβομβίδα, βγαίνουν από τα χαρακώματα, και δέχονται πυρά από τρείς μεριές. Δεύτερη βόμβα σκάει πάνω στους στρατιώτες που προσπαθούνε να βγούνε από τα χαρακώματα. Και Τρίτη βόμβα σκάει κοντά στα χαρακώματα.

02:42: Και ενώ στα χαρακώματα σκάζουν βόμβες, οι ΠΚΚδες από τους λόφους συνεχίζουν να πυροβολούνε. Οι στρατιώτες φαίνονται στις εικόνες. Παρά το ότι είναι ανοιχτός στόχος, ούτε βολή πυροβολικού γίνεται, ούτε ελικόπτερο στέλνεται για να βοηθήσει.

02:44: Δύο ΠΚΚδες πλησιάζουν πυροβολώντας τους στρατιώτες που αλλάζουν θέσεις στα χαρακώματα. Σε λίγο τους σκοτώνουν

02: 46: Οι ΠΚΚδες που πλησιάζουν στα χαρακώματα πυροβολούνε έναν έναν τους στρατιώτες.

02:47: Σκάει ακόμη μια βόμβα.

02:48: Οι ΠΚΚδες γυρνάνε γύρω από τα χαρακώματα. Σκοτώνουν τους εναπομείναντες στρατιώτες.

02:49: ΟΙ ευρισκόμενοι στα κτίρια στρατιώτες ανταποδίδουν πυροβολώντας τους ΠΚΚδες.

02:50: Σε ένα άλλο κτίριο όπου βρίσκονται στρατιώτες γίνεται έκρηξη. Δίπλα στο κτίριο πέφτουν άλλες δύο βόμβες. Τέταρτη βόμβα σκάει στο κτίριο.

02:53: Μετά την έκρηξη οι στρατιώτες εγκαταλείπουν το κτίριο.

02:54: Οι ΠΚΚδες που έχουν στήσει ενέδρα πυροβολούνε τους στρατιώτες που βγαίνουν από το κτίριο. Δύο στρατιώτες που ήθελαν να κρυφτούνε στην αποθήκη σκοτώνονται από αυτούς.

02:55: Μια ώρα πέρασε από την ώρα που ήρθε η πληροφορία για την επίθεση. Το ελικόπτερο που θα έπρεπε να είναι στην περιοχή σε 15 λεπτά ακόμα δεν ήρθε, ούτε και κανένα αεροπλάνο με βόμβες. Οι στρατιωτικοί βλέπουν τους σκοτωμούς ζωντανά στις μονάδες.

Πλησίασαν μέχρι τα 10 μέτρα
02: 54: Συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα στα στρατιωτικά καταλύματα. Η απόσταση ΠΚΚδων και στρατιωτών είναι περίπου 10 μέτρα.

02: 55: Στο καταφύγιο όπου βρίσκονται στρατιώτες σκάει χειροβομβίδα. Στη στρατιωτική βάση οι βόμβες σκάνε η μια μετά την άλλη, και κανένας δεν τρέχει να βοηθήσει τους στρατιώτες.

02:55: Μετά την έκρηξη δύο στρατιώτες που προσπαθούνε να τρέξουν προς το άλλο καταφύγιο πέφτουν σε βροχή από σφαίρες των ενεδρεύοντων ΠΚΚδων. Και οι δύο στρατιώτες σκοτώνονται.

02:57: Οι ΠΚΚδες γυρνάνε ανάμεσα στα χαρακώματα. Ένα χαράκωμα το οποίο είχε εκραγεί νωρίτερα, επανεκρύγνυται.

03:00: Οι ΠΚΚδες ελέγχουν την περιοχή ανάμεσα στα χαρακώματα μήπως υπάρχει κανένας υγιής στρατιώτης. Κινούνται ιδιαίτερα ψύχραιμα. Από τις παρακάτω μονάδες ούτε βολή πυροβολικού, ούτε ελικόπτερο φαίνεται.

03:02: Οι ΠΚΚδες που είχαν στήσει παγίδα και πυροβολούσαν αρχίζουν να συγκεντρώνονται. Στη σύγκρουση που κράτησε μισή ώρα είναι άνετοι, καθώς δεν ήρθε βοήθεια στους στρατιώτες. Οι άνετες κινήσεις τους φαίνονται. Το Heron τα μεταδίδει όλα ζωντανά στο Επιτελείο και σε όλε τις μονάδες.

03:03: ΟΙ εγκατεστημένοι στους λόφους ΠΚΚδες που είχαν ρίξει τα διασταυρούμενα πυρά, πηγαίνουν να συναντήσουν τους ΠΚΚδες που είναι στα χαρακώματα.

03:08: ΟΙ ΠΚΚδες συναντιούνται στους λόφους. Για κάποιο διάστημα ακούγονται.

03: 16: Καθώς οι ΠΚΚδες επιστρέφουν το Heron για μια ακόμη φορά δείχνει το στρατόπεδο. Παντού ησυχία. Οι ΠΚΚδες επιστρέφουν άνετα.

03:20: Το Heron δείχνει για μια ακόμη φορά τους ΠΚΚδες που έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής. Οι ΠΚΚδες όσο άνετα ήρθαν τόσο άνετα φεύγουν

03:24: ΟΙ ΠΚΚδες ακούγονται σε ένα λόφο. Κανείς δεν επεμβαίνει πάνω τους.

03: 29: Οι ΠΚΚδες στον ίδιο λόφο ακούγονται. Δεν υπάρχει ούτε ελικόπτερο, ούτε αεροπλάνο, ούτε στρατιώτης να τους κυνηγά. Το Γενικό Επιτελείο τα βλέπει όλα και δεν επεμβαίνει, λες και βλέπει το Big brother. Έχοντας καταγράψει τις συνομιλίες επτά ΠΚΚδων σε ένα λόφο, ακολούθως φεύγει από την περιοχή

Οι στρατιωτικοί εξετάζουν τις εικόνες
Ανώτατοι στρατιωτικοί είπαν πως οι εικόνες που κατέχει η Ταράφ, έφεραν σεισμό μέσα στις TSK. Οι στρατιωτικοί αρμόδιοι είπαν ο εξής : Λαμβάνεται πληροφορία για επίθεση. Το Heron αποστέλλεται στο λόφο όπου θα γίνει επίθεση. Η επίθεση καταγράφεται καρέ καρέ, αλλά αυτοί που το βλέπουν, ούτε ελικόπτερο, ούτε αεροπλάνο στέλνουν. 

Αναζητείται ο λόγος για τον οποίο το προσωπικό που ενημερωνόταν δεν έστειλε βοήθεια. Μας είπαν για δικαιολογία τις καιρικές συνθήκες, αλλά από τις εικόνες φαίνεται ότι ο καιρός ήταν πολύ καλός. Φίλοι από την περιοχή βλέπουν αυτήν την ανακοίνωση ως προσπάθεια αποκρύψεως της αλήθειας. Στις εικόνες φαίνεται ο καπνός από τις βόμβες που σκάνε. Τόσο καθαρός ήταν ο καιρός. Όλοι όσοι είδαν το βίντεο χάλασε η ψυχολογία τους.

Σχόλιο : Ορίστε και το βίντεο : http://www.taraf.com.tr/haber/generaller-askerlerin-olumunu-seyretti-video.htm. Και κάτι ακόμη. Άτομα που είναι ικανά να βλέπουν ζωντανά τον θάνατο των δικών τους στρατιωτών και να μην αντιδρούν -χαριν οιασδήποτε σκοπιμότητας-  φανταστείτε για τι άλλο είναι ικανοί… Προβοκάτσιες και άλλα τινά. Όσο για τους Τούρκους εκεί και εδώ : Siz sallayın bayrağı!

Δεν υπάρχουν σχόλια: