Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ : ΝΤΑΜΠΛ ΜΕ ΤΟN ΕΡΝΕΣΤΟ!


Ο Φερνάντο Μπελούτσι, ο πρώην άσος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έχει κλείσει ήδη δυόμισι χρόνια στην Ευρώπη, ενάμιση στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και ένα στην Πόρτο. Το πρώτο του εξάμηνο στο λιμάνι ήταν γεμάτο αμφισβήτηση και πικρόχολα σχόλια εις βάρος του αφού η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε το Γενάρη του 2008 για το… ένα του πόδι το ποσό των 7.5 εκατομμυρίων ευρώ και ο Αργεντινός έμοιαζε αλλού.

Ένα περίπου εξάμηνο μετά άρχισε να προσαρμόζεται μέχρι να βρει τα πατήματά του και το ρόλο του μέσα στην ενδεκάδα, αλλά όταν το έκανε αναδείχθηκε σε ένα από τα βασικότερα εργαλεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος (2008-2009). Τον καταλυτικότερο ρόλο για αυτή τη μεταμόρφωση είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Με αφορμή λοιπόν την επιστροφή του Ερνέστο, το «gazzetta.gr» επικοινώνησε με τον Φερνάντο Μπελούτσι και του ζήτησε την άποψή του για τον προπονητή και άνθρωπο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αργεντινός που έλαμψε στον πρόσφατο τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας το οποίο κατέκτησαν οι Δράκοι επικρατώντας με 2-0 της Μπενφίκα, είχε μονάχα κολακευτικά λόγια να μας πει για τον πρώην προπονητή του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

«Έκανα πολύ καλή σεζόν με τον Ερνέστο στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Μου είχε δώσει ένα ξεκάθαρο ρόλο τόσο στο 4-2-3-1 όσο και στο 4-4-2. Είναι ένας προπονητής που ξέρει τι θέλει από τους παίκτες και πώς να το πάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήμασταν ικανοποιημένοι όταν γυρίζαμε σπίτι μας μετά τις προπονήσεις. Μας πέρναγε καθημερινά πράγματα και μας έκανε καλύτερους»

«Έμεινε μια χρονιά στην ομάδα και πήραμε το νταμπλ. Είχαμε βέβαια τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση που μας πλήγωσε πολύ όμως θεωρώ ότι μαζί του παίξαμε καλή μπάλα και κερδίσαμε άνετα το πρωτάθλημα. Αν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ νωρίτερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ»

«Αυτό που θυμάμαι από τον κ. Βαλβέρδε, εκτός από τον τρόπο δουλειάς του και το τι ζητούσε από τους παίκτες σε προπονήσεις και αγώνες, είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο. Εξαιρετικός χαρακτήρας και δίκαιος προπονητής. Ήταν πάντα δίπλα μας, μας μιλούσε και μας συμβούλευε. Χωρίς να παρεξηγηθώ, θα έλεγα ότι ήταν φίλος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: