Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τουρκία: Πυρκαγιά στον πετρελαιοαγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν!


Τούρκοι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται σε πετρελαιαγωγό μέσω του οποίου πραγματοποιείται περίπου το ένα τέταρτο των ιρακινών εξαγωγών αργού πετρελαίου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η βομβιστική επίθεση σταμάτησε χθες τη ροή στον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ ένας τρίτος τραυματίσθηκε όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπιασαν φωτιά καθώς διέρχονταν από ένα δρόμο κατά μήκος του οποίου έχει κατασκευαστεί ο πετρελαιαγωγός.

«Η πυρκαγιά συνεχίζεται και η ροή του πετρελαίου έχει σταματήσει. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», δήλωσε εκπρόσωπος της Botas, της κρατικής τουρκικής εταιρείας που διαχειρίζεται τον πετρελαιαγωγό.

Η βομβιστική επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στις 18.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τα ιρακινά σύνορα, ήταν η δεύτερη επίθεση στον πετρελαιαγωγό εντός του τουρκικού εδάφους σε λιγότερο από δύο μήνες.

Τον Ιούλιο, αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση στον αγωγό, εξαιτίας της οποίας η ροή του πετρελαίου είχε διακοπεί για αρκετές ημέρες.

Αξιωματούχοι αποδίδουν στο PKK την ευθύνη και για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση.



Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: