Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 34χρονος σμηναγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 34χρονος σμηναγός που τραυματίστηκε σοβαρά από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών στο αέρα, νοτίως της Κρήτης. Για μαύρη μέρα στην Πολεμική μας Αεροπορία έκανε λόγο από το Ηράκλειο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τις συνεχείς συσκέψεις που είχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών πιλότων.

Ο 34χρονος πιλότος διεκομίσθη αρχικά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχοντας τις αισθήσεις του, καθώς στις ερωτήσεις των γιατρών κουνούσε το χέρι του, δείχνοντας ότι έχει επικοινωνία με το περιβάλλον. Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, ενώ αξιοθαύμαστο είναι το σθένος του καθώς όπως είπαν, κατάφερε να ανανήψει και στις τρεις ανακοπές που υπέστη στο χειρουργείο.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής αεροπλάνο C -130 απογειώθηκε απο την Αθήνα μεταφέροντας παράγωγα αίματος στο Ηράκλειο, καθώς είναι πιθανό να γίνει και τρίτη χειρουργική επέμβαση στον άτυχο πιλότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: