Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ.ΠΕΝΘΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ  ΣΤΗΝ Τιτάνια μάχηπου έδινε  για τη ζωή στην εντατική του ΠΑΓΝΗ ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης .
Ο άτυχος ιπτάμενος έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος, πατέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

  Η πορεία της υγείας του ήδη από χθες ήταν απογοητευτική...Στο χειρουργείο τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες  ο πολυτραυματίας σμηναγός υπέστη τρεις φορές ανακοπή.

Για οποιονδήποτε άλλον πιθανότατα θα είχαν τελειώσει εκεί όλα. Για το ιπτάμενο παλικάρι όμως δεν ήταν έτσι. Το σθένος του αποδείχτηκε τόσο μεγάλο, που επανήλθε στη ζωή και τις τρεις φορές. Δυστυχώς υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις από τις διαδοχικές ανακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στάθηκαν η αιτία να μην οξυγονωθεί ο εγκέφαλός του για κάποια δευτερόλεπτα, με συνέπεια να νεκρωθεί η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του. 

Η μάχη συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, ενώ το πρωί ο 34χρονος πιλότος άρχισε ξανά να αιμορραγεί. Οι γιατροί του έβαζαν συνεχώς αίμα, χθες το μεσημέρι μάλιστα κατέφτασε με C-130 και πλάσμα από την Αθήνα, ενώ οι γιατροί κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά.


Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πρόβλημα και στη λειτουργία του δεξιού μέρους του εγκεφάλου, ενώ συνεχιζόταν η μετάγγιση αίματος. Η μάχη από το απόγευμα είχε γίνει πια δραματική. Και ο τιτάνιος αγώνας των γιατρών, τόσο του ΠΑΓΝΗ όσο και της κορυφαίας ομάδας που κατέβηκε εσπευσμένα από την Αθήνα, για τη ζωή του 34χρονου Σήφη Αναστασάκη, που παρέμενε διασωληνωμένος και σε καταστολή.
Τελικά γύρω στις 2 τα ξημερώματα ο σμηναγός δεν άντεξε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: