Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΓΡΑΜΜΟΣ – ΒΙΤΣΙ 2010

Γράμμος - Βίτσι 2010



ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:


1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) – Θεσσαλονίκη

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου η Ομοσπονδία μας οργανώνει εκδρομή στην περιοχή Καστοριάς-Φλώρινας, στα πλαίσια της οποίας :
Το Σάββατο το μεσημέρι θα τελέσουμε μνημόσυνο στο Μνημείο της Κρυσταλλοπηγής, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες την περίοδο 1947 – 49 Καταδρομείς. Είναι επιβεβλημένο να εκπροσωπηθούν σ’ αυτό όλες οι Λέσχες της Ομοσπονδίας με τα λάβαρά τους και να καταθέσουν στεφάνι. Συνιστάται να φέρουμε περιβολή UEP. Επίσης, το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου στη Φλώρινα, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν και όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη Λεσχών της Ομοσπονδίας μας. Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο η ΛΕΔ Φλώρινας διοργανώνει διάλεξη του Δρ. Δασολογίας κ. Αθανασίου Γκόφα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων στη Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση». Η βραδιά θα κλείσει με δείπνο προσφορά των τοπικών Αρχών.

- Την Κυριακή θα παραστούμε στο τελούμενο από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μνημόσυνο στο Βίτσι.
Το πρόγραμμα, για όσους θα κινηθούν με το λεωφορείο, που θα μισθώσει η  Ομοσπονδία μας, έχει ως εξής :

Σάββατο, 28 Αυγούστου

08:00   Συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας – Επιβίβαση στο λεωφορείο
…….   Αναχώρηση για Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή, μέσω Εγνατίας
11:45   Άφιξη στη διασταύρωση  Κρυσταλλοπηγής
12:00   Τέλεση μνημοσύνου
…….   Αναχώρηση για Φλώρινα
14:00   Γεύμα στο Σαλέ Τόττη στη Βίγλα Πισοδερίου
…….   Άφιξη στη Φλώρινα – εγκατάσταση στο ξενοδοχείο
18:30   Συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας
20:45   Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΛΕΔ Φλώρινας 2007-10
21:00   Διάλεξη Δρ. Αθανασίου Γκόφα
22:00   Δείπνο

Κυριακή, 29 Αυγούστου

…….   Αναχώρηση για Βίτσι
…….   Συμμετοχή στην τελετή
…….   Αναχώρηση για Καστοριά
…….   Γεύμα στην Καστοριά
…….   Επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών
…….   Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Όσοι δεν εξυπηρετούνται από το λεωφορείο, πρέπει να κινηθούν με δική τους φροντίδα. Για τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Φλώρινας η Ομοσπονδία θα κάνει συγκεντρωτική κράτηση για όσους το ζητήσουν. Όσοι επιθυμούν να κινηθούν με το λεωφορείο, να το δηλώσουν άμεσα στον Ταμία της Ομοσπονδίας Φώτη Κωνσταντινάκη, τηλ 2310848888 και 6936848888. Το ίδιο να κάνουν και όσοι επιθυμούν κράτηση δωματίου στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας επιθυμεί  να εκπροσωπηθεί και να καταθέσει στεφάνι στο τελούμενο την ίδια Κυριακή στην Βούρμπιανη (περιοχή Γράμμου) μνημόσυνο. Παρακαλούνται να συμμετάσχουν σ’ αυτό όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των Λεσχών της Ηπείρου.
Η Ομοσπονδία παρακαλεί για μία μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις, κυρίως δε στο μνημόσυνο στο Μνημείο της Κρυσταλλοπηγής, μαζί με τις οικογένειές μας και τους φίλους μας.
***********************************************************************

2) Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Ιωαννίνων

Γνωρίζεται ότι την 29η Αυγούστου 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 09:30 π.μ. εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης Κονίτσης, θα τελεσθεί το αρχιερατικό μνημόσυνο προς ανάπαυση των ψυχών των θυσιασθέντων υπέρ της ασφαλείας και ελευθερίας της πατρίδος Ελλάδος στο Γράμμο και το Βίτσι, αξιωματικών – οπλιτών των Ε.Δ., χωροφυλακής, Μ.Α.Υ. και πολιτών την περίοδο 1946-1049 εις τας επιχειρήσεις κατά των Κ/Σ.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Ιωαννίνων θα διαθέσει πούλμαν για τη μεταφορά των επιθυμούντων να τιμήσουν το μνημόσυνο, εις Βούρμπιανη και επιστροφή.
Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν από τον έμπροσθεν της Νομαρχίας Ιωαννίνων χώρον την 07:30 ώραν π.μ. της 29/8/2010.

Οι επιθυμούντες να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία για μετάβαση στη Βούρμπιανη και επιστροφή να δηλώσουν εις την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών μέχρι 20 Αυγούστου 2010. Οδός Παπαδοπούλου 8, τηλέφωνα: γραφείων 26510-36665 και καφενείου ΕΛΑΣ 2651036665, εκάστη Τρίτη και Πέμπτη από ώρας 10:00 έως 12:00 π.μ.
***********************************************************************

3) ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου 2010 Μνημόσυνο στο Μνημείο της Κρυσταλλοπηγής και μνημόσυνο στο Βίτσι.

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) οργανώνει εκδρομή στην περιοχή Καστοριάς-Φλώρινας, στα πλαίσια της οποίας :
- Το Σάββατο θα τελεστή μνημόσυνο στο Μνημείο της Κρυσταλλοπηγής, αποτίνοντας φόρο τιμής στους πεσόντες την περίοδο 1947 – 49 Καταδρομείς. Είναι επιβεβλημένο να εκπροσωπηθούν σ’ αυτό όλες οι Λέσχες της Ομοσπονδίας με τα λάβαρά τους και να καταθέσουν στεφάνι. Συνιστάται να φέρουμε περιβολή UEP. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Δ., την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν και όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη Λεσχών της Ομοσπονδίας. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση, στην οποία επίσης παρακαλούμε να είμαστε όλοι παρόντες.

- Την Κυριακή παράσταση στο τελούμενο από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μνημόσυνο στο Βίτσι.

Για όσους κινηθούν από Θεσσαλονίκη θα ναυλωθεί τουριστικό λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και θα επιστρέψει το απόγευμα – βράδυ της Κυριακής. Όσοι δεν εξυπηρετούνται από το λεωφορείο, πρέπει να κινηθούν με δική τους φροντίδα. Για τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Φλώρινας θα κάνει συγκεντρωτική κράτηση η Ομοσπονδία.
Οι επιθυμούντες που θα συμμετάσχουν να το δηλώσουν έγκαιρα κ. Ματροθανάσης Αντώνιος τηλ. 6937162562.

Η Π.Ο.Ε.Δ. και η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας παρακαλεί για μία μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις, κυρίως δε στο μνημόσυνο στο Μνημείο της Κρυσταλλοπηγής, μαζί με τις οικογένειές μας και τους φίλους μας.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας θα εκπροσωπηθεί και θα καταθέσει στεφάνι στο τελούμενο την ίδια Κυριακή στην Βούρμπιανη (περιοχή Γράμμου) μνημόσυνο. Θα συμμετάσχουν σ’ αυτό όσοι δε θα παραστούν στο μνημόσυνο στο Βίτσι, κυρίως τα μέλη των Λεσχών της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: