Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΙΡΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΜΠΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΑΤΖΑΝΙ «Πόρνες», γιατί αντιτίθενται στον λιθοβολισµό .


«ΠΟΡΝΗ» ΚΑΙ «αντροχωρίστρα» χαρακτήρισαν κρατικά ιρανικά µέσα ενηµέρωσης την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί επειδή εξέφρασε την υποστήριξή της προς την Ιρανή Σακινέχ Μοχαµαντί-Αστιάνι, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισµού ως ένοχη µοιχείας.

Η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί καταδίκασε την περασµένη εβδοµάδα µε ανοικτή επιστολή της την καταδίκη της 43χρονης Σακινέχ, την οποία το Ιράν ανέστειλε προσωρινά µετά τη διεθνή κατακραυγή, όµως δεν την έχει µαταιώσει. Η επίθεση των ιρανικών ΜΜΕ εναντίον της αποτελεί προφανώς την απάντηση του ιρανικού καθεστώτος στην επιστολή αυτή.

Υπό τον τίτλο «Γαλλίδες πόρνες συµµετέχουν στη διαµαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώµατα», η εφηµερίδα «Καϊχάν» χαρακτήρισε επίσης «ηθικά διεφθαρµένη» τη γαλλίδα ηθοποιό Ιζαµπέλ Ατζανί, η οποία έγραψε κι αυτή µια ανοικτή επιστολή υπέρ της Σακινέχ. Και η εφηµερίδα, ο διευθυντής της οποίας διορίζεται από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαµενεΐ, συνεχίζει: «Η Μπρούνι κατάφερε να διαλύσει τον γάµο του Σαρκοζί και να γίνει πρώτη κυρία της Γαλλίας, όµως πρόσφατα έγινε γνωστό ότι διατηρεί σχέσεις µε έναν τραγουδιστή».

Η δηµόσια τηλεόραση του Ιράν συµµετείχε στην επίθεση κατά της Μπρούνι υποστηρίζοντας ότι πιθανόν παρενέβη στην υπόθεση της Σακινέχ «για να συγκαλύψει τις δικές της εξωσυζυγικές σχέσεις». Πρόκειται για µια αναφορά στις φήµες περί απιστίας στον γάµο της, που η Κάρλα Μπρούνι είχε διαψεύσει τον Απρίλιο χαρακτηρίζοντάς τες ως «ασήµαντες». Ο ιστότοπος inn.ir που ελέγχεται από την ιρανική κυβέρνηση διατύπωσε χθες παρόµοια σχόλια. Η γαλλική προεδρία αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχόλια των ιρανικών µέσων ενηµέρωσης.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: