Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Πρωτοφανής καταδίωξη σε εξέλιξη στο Αιγαίο Κινηματογραφική ληστεία στην Αλόννησο με λεία 1 εκατ. ευρώ!

http://img.protothema.gr
Κινηματογραφική ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις 08:05 στην Αλόννησο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως έγινε γνωστό, δυο άντρες με κουκούλες, κρατώντας καλάσνικοφ, «σήκωσαν» 1 εκατ. ευρώ από την τράπεζα, αφού είχαν κλέψει φουσκωτό από την Εύβοια για να μεταφερθούν στο νησί.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία και το Λιμενικό και εκτιμάται πως κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής καταδίωξης οι δράστες έχασαν το σάκο με τα χρήματα.

Οι δυο ένοπλοι αφού λήστεψαν το υποκατάστημα διέφυγαν αρχικά με μια μηχανή. Από το άγριο κυνηγητό  οι δράστες συγκρούστηκαν με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, γεγονός που τους υποχρέωσε να εγκαταλείψουν τη μηχανή και να αναζητήσουν άλλο μέσο διαφυγής. Έτσι, ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, οδηγό διερχόμενου μοτοποδηλάτου, του άρπαξαν το δίκυκλο που οδηγούσε και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο σκάφος και εξαφανίστηκαν.

Πλωτά του Λιμενικού Σώματος αναζητώντας τα ίχνη των δραστών  «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή των βορείων Σποράδων για να τους συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες σκάφη από το Βόλο, τον Αγιόκαμπο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο αναζητούν ένα φουσκωτό 9 μέτρων, λευκό, με το οποίο και διέφυγαν οι δράστες.

Στο φουσκωτό επιβαίνουν οι δύο δράστες και ο χειριστής τους ενώ δεν αποκλείεται να απογειωθεί και ένα ελικόπτερο super puma

Δεν υπάρχουν σχόλια: