Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μετά τα εκρηκτικά και τμήμα αντιαρματικού πυρομαχικού έκανε φτερά από την Εθνική Φρουρά.

Δεν έφτανε η κλοπή των εκρηκτικών από την Εθνική Φρουρά, τώρα η Αστυνομία, ερευνά και την απώλεια εμπρόσθιου τμήματος (κεφαλής), αντιαρματικού πυρομαχικού τύπου RPG.

Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, καταγγέλθηκε από την Εθνική Φρουρά στην Αστυνομία το έλλειμμα που εντοπίστηκε κατά την καταμέτρηση υλικού που πραγματοποιήθηκε σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, είπε, διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό.  Επιπρόσθετα, κλιμάκιο ανακριτών καθώς και η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών επισκέφθηκαν το στρατόπεδο και προβαίνουν σε εξετάσεις. Στο μεταξύ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του λόχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η ΕΦ διεξάγει πειθαρχική έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες παρουσιάστηκε το έλλειμμα.

Παράλληλα, ποινική έρευνα για το συμβάν διεξάγει η Αστυνομία.

Ακόμα, ο Υπουργός Αμυνας μετά από σχετική εισήγηση του Αρχηγού της ΕΦ, έθεσε σε διαθεσιμότητα το Διοικητή του Λόχου στον οποίο παρουσιάστηκε το έλλειμμα, με στόχο τη διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: