Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τα βλέμματα των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης τράβηξε το «Γεράκι της Μάλτας»

newsblog

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει καταπλεύσει ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ιστιοπλοϊκά του κόσμου, το «Maltese Falcon». Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμεναρχείου, το ιστιοπλοϊκό βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να παραλάβει επιβάτες για ιδιωτική κρουαζιέρα, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα αναχωρήσει, πιθανόν αύριο ή την Τετάρτη.

Τα 88 μέτρα μήκος του «Maltese Falcon» μπορούν να κινηθούν άνετα και χωρίς κραδασμούς με ταχύτητα 20 κόμβων. Το σκάφος διαθέτει συνολικά 15 πανιά παραλληλόγραμμου σχήματος, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Το «Γεράκι της Μάλτας» αποτελεί ένα επίτευγμα τόσο σε τεχνολογικό, όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο. Διαθέτει έξι πολυτελείς καμπίνες επιβατών, που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν συνολικά 12 άτομα η καθεμιά, και οκτώ καμπίνες για το πλήρωμα.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει το αίθριο μέσω του οποίου διαχέεται στο σκάφος φυσικό φως και που αποτελεί το χώρο όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που αγκαλιάζει το κεντρικό κατάρτι. Ένα ιδιωτικό υποβρύχιο μπορεί να χαρίσει ξεχωριστές στιγμές σε όσους επιβάτες επιθυμούν να εξερευνήσουν το βυθό της θάλασσας.

Το «Maltese Falcon» ανήκει εδώ και ένα χρόνο περίπου στην Κύπρια επιχειρηματία Έλενα Αμβροσιάδου και διατίθεται προς ενοικίαση.

το ΚΛΥΣΜΑ λέει:

Κυρία Αμβροσιάδου από την Κύπρο ωραία σημαία στην δεύτερη φωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: