Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Την αυτοκτονία έξι ανηλίκων απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Σε λόγους ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων οφειλόταν η επιθυμία των νέων να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Την αυτοκτονία έξι νέων κάτω των 17 ετών απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ανήλικοι επικοινωνούσαν, μέσω διαδικτυακών «αιθουσών συζητήσεων» (chart rooms) και άλλων ιστοσελίδων, με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, εκφράζοντας την επιθυμία τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους, για ψυχολογικά προβλήματα, που οφείλονταν κυρίως σε λόγους ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων.


Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, στο πλαίσιο της προληπτικής έρευνας στο Διαδίκτυο, ανέλυσαν τα ψηφιακά τους ίχνη και αφού βρήκαν τα στοιχεία τους και την κατοικία τους, ενημέρωσαν τους οικείους τους καθώς και ψυχολόγους, προκειμένου να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

Ένας από τους έξι ανήλικους, την ώρα που εντοπίστηκε, έπαθε σοβαρή ψυχολογική κρίση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο νεαρός εγκατέλειψε το σπίτι του και βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς, στους οποίους δήλωσε ότι αναζητούσε ανώδυνο και ασφαλή τρόπο για να αυτοκτονήσει.

Για όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: