Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

ΝΑΙ ΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ) ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!!


ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

-Φανταστείτε να είχαμε υπερψηφίσει και εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που δέσμευε την χώρα για τέσσερα χρόνια χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει.

-Τί έχουν να μας πουν τα λίγα εξαπτερυγα το Παπανδρέου που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν ήξεραν το περιεχόμενο του περιβόητου μνημονίου;

-Το ΠΑΣΟΚ βάζει την λάσπη στον ανεμιστήρα θέλοντας να δείξει ότι όλοι ίδιοι είμαστε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, σήμερα όλα ευτελίζονται, η πολιτική υποβαθμίζεται σε καφενειακό επίπεδο, η μικρότητα καταβροχθίζει την σύνεση και την τόλμη. Η κρίση φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και η κοινωνία θα αναζητήσει στέρεες δοκιμασμένες αρχές. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή όταν κόβονται συντάξεις των 480 ευρώ

- Πρέπει να δημιουργήσουμε τη νέα μεταπολίτευση και να προτείνουμε μία εναλλακτική λύση που αναζητά η κοινωνία, πρέπει να πείσουμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα όχι ότι θα τα αφήσουμε ίδια ούτε ότι θα κάνουμε καλύτερη διαχείριση.

-Για πολλά χρόνια επικράτησε η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ΝΔ δεν πρέπει να εκφέρει στέρεο ιδεολογικό λόγο γιατί είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα και για να διατηρήσουμε την πολυσυλλεκτικότητά μας δεν δίναμε ιδεολογικές μάχες, απλώς προβάλαμε τις πολιτικές μας θέσεις που έτσι κατάντούσαν διαχειριστικές απόψεις. Από την πολύ πολυσυλλεκτικότητα χάσαμε σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων μας

- Η ιδεολογία είναι η πυξίξα της πολιτικής, την χρειαζόμαστε για να μην χάνουμε τον εαυτό μας. Το μέγεθος του σφάλματος φαίνεται από το ότι όλα τα κόμματα έχουν ιδεολογία και την προβάλλουν, αυτό ισχύει και για την αριστερά και για το ΠΑΣΟΚ που είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα. Τα περισσότερα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ διαψεύστηκαν ή αποδείχθηκαν κάλπικα αλλά ποτέ δεν έπαψε να αναζητά νέα ιδεολογήματα. Οι δικές μας ιδέες δικαιώθηκαν παντού στον κόσμο αλλά εμείς δεν τις προβάλαμε για να μην χάσουμε τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Εμείς εγκαταλείψαμε για χρόνια την ιδεολογία .

-Με τον ιδεολογικό αφοπλισμό θα φθάσουμε και στον πολιτικό αφοπλισμό,κρύψαμε την ιδεολογία μας και το πληρώσαμε.

-Στην Ελλάδα κυριαρχεί η άποψη ότι κατά 60% είναι κεντροαριστεροί και ότι αν και εμείς κρύψουμε ότι είμαστε κεντροδεξιοί θα κερδίσουμε κάποιους από τους .

- Η μεγάλη πλειονότητα δεν προτιμά αυτό που υποστηρίζουν τα κεντροαριστερά κόμματα όπως το σχέδιο Ανάν όπου ο Κώστας Καραμανλής αποενοχοποίησε το «όχι». Στο Μακεδονικό τα κόμματα της Αριστερά άσκησαν ιδεολογική τρομοκρατία και απομονώθηκαν. Το ίδιο και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και στο μεταναστευτικό όπου η πλειοψηφία είναι αντίθετη με τις απόψεις της .

-Ο λαός μας εξέλεξε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και μας καταψήφισε γιατί δεν την αλλάξαμε.

- Κι ύστερα, τα κόμματα που θέλουν να αλλάξουν τη χώρα τους, δεν κοιτάνε μόνο τι λένε οι σφυγμομετρήσεις και τα focus groups . Τα κοιτάνε κι αυτά, βέβαια, αλλά αυτά είναι τα τελευταία που πρέπει να κοιτάνε.

-Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν κοίταγε τις σφυγμομετρήσεις, όταν πάλευε για να βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ‘70. Ευτυχώς! Γιατί αν τότε παρακολουθούσε τέτοιες αναλύσεις, η Ευρώπη θα έμενε μακρινό όνειρο για την Ελλάδα. Έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν η κοινωνία δυσπιστούσε. Όταν τα άλλα κόμματα φώναζαν εν χoρώ:

ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο

-Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν παρακολουθούσε τις εφήμερες διαθέσεις της κοινής γνώμης. Χάραζε τους μεγάλους δρόμους για τη χώρα. Και γι’ αυτό παρέμεινε αξεπέραστος.

-Στην Ελλάδα βιώνουμε την χρεοκοπία ενός συστήματος 30 χρόνων που έφερε την σφραγίδα της κεντροαριστεράς.

-Αλλά και στην ίδια την Ελλάδα τώρα βιώνουμε με τον πιο δραματικό τρόπο τη χρεοκοπία ενός συστήματος που επιβλήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια και που έφερε τη σφραγίδα της Κεντροαριστεράς:

-- Περισσότερο κράτος, λιγότερη ιδιωτική πρωτοβουλία,

-- Περισσότερη κατανάλωση, λιγότερη επένδυση,

-- Περισσότερο εύκολο κέρδος, λιγότερη ανταγωνιστικότητα,

-- Περισσότερη γραφειοκρατία, λιγότερη επιχειρηματικότητα

-- Περισσότερος λαϊκισμός, λιγότερη υπευθυνότητα.

-Λαικισμός είναι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, δώστα όλα έλεγε τη δεκαετία του 80, λαικικισμός είναι και τώρα δώστα όλα φώναζε στις τελευταίες εκλογές.

Η κοινωνία δεν δέχεται το ψευτοδίλημμα:

-- Ανάπτυξη ή Κοινωνική Δικαιοσύνη. Θέλει Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη! Γιατί χωρίς Ανάπτυξη δεν μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας για όλους και «δίχτυ προστασίας» για τους αδύναμους. Αυτό είναι ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός!

Η κοινωνία δεν δέχεται το ψευτοδίλημμα:

-- Ελευθερία ή Δημόσια Ασφάλεια. Θέλει Ελευθερία με Δημόσια Ασφάλεια! Γιατί χωρίς Δημόσια Ασφάλεια, κανείς δεν νιώθει ελεύθερος. Χωρίς Δημόσια Ασφάλεια οργιάζει ο φόβος - δεν ανθεί η Ελευθερία.

-Η ιδεολογία της ΝΔ είναι ο κοινωνικός φιελελευθερισμός,είναι φιλελευθερισμός γιατί έχει στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου και είναι κοινωνικός γιατί παραπέμπει στην διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας των πολιτών.

-Χρειαζόμαστε την Πολιτική για να κερδίζουμε μάχες. Αλλά χρειαζόμαστε την Ιδεολογία, για να μη χάνουμε τον εαυτό μας. Και το δρόμο μας.

-- Όλα τα άλλα κόμματα στην Ελλάδα, ποτέ δεν διανοήθηκαν να αφοπλιστούν ιδεολογικά. N α υποβαθμίσουν ή να κρύψουν την Ιδεολογία τους. Κι όμως εμείς αυτό ακριβώς κάναμε. Και τελικά δεν μας βγήκε σε καλό.

-Η ΝΔ είναι κόμμα λαικό όχι ταξικό, απευθύνεται στους πολίτες κάθε κοινωνικής κατηγορίας και θέσης, εκφράζει τις ανάγκες τους φόβους και τις φιλοδοξίες της κοινωνίας.

-Ως εξωτερική πολιτική δεν εννοούμε μόνο κόκκινες γραμμές αλλά ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώκει συγκλίσεις και ρόλους παντού και να προωθεί τα συμφέροντά της εντός και εκτός ευρώπης με όλα τα μέσα.

- Επιδιώκουμε την έντιμη φιλία με τους γείτονες που δεν μπορεί να υπάρχει με casus belli. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη εννούμε ανταγωνιστικότητα και διάχυση ευκαιριών παντού.

-Δεν μας αρέσει να μας θεωρούν αδύναμο κρίκο της Ευρώπης και δεν μας αρέσει να προσβάλλουν την Ελλάδα όσοι από τα δικά μας ελλείμματα έχτισαν τα δικά τους εμπορικά πλεονάσματα.

-Είναι αυτές τις Ιδέες που σας καλώ να τις μεταλαμπαδεύσετε σε όλη την Ελλάδα, για να κάνουμε μαζί, το κόμμα των Αξιών και των Αξίων, δικαίωμα Ελπίδας για όλους τους Έλληνες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: