Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Διεθνή ΜΜΕ: Κρίση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο




Καυστικά ήταν τα σχόλια των ξένων εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων για την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας στο ματς με τη Νότιο Κορέα. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ισπανικής «Marca», που με βάση αυτό που έδειξε η ομάδα του Ρεχάγκελ συμπεραίνει: «Και το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κρίση».

Τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για αποτυχία της Ελλάδας, η οποία ...εξαπατήθηκε από τους Νοτιοκορεάτες, ενώ τα βρετανικά ουσιαστικά ειρωνεύτηκαν την Εθνική κάνοντας λόγο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 που δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλο. Η ιταλική «gazzetta dello sport» αναφέρει ότι η εμφάνιση της Ελλάδας ήταν απογοητευτική.

Αναλυτικά:

«Marca»: «Και το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κρίση». Και στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ποιος θα σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Την ώρα που η ελληνική οικονομία μπάζει, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ έπαιξε πολύ άσχημο ποδόσφαιρο στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η κρίση ξεδιπλώνεται».

«Skysports»: «Πιο επιδέξιοι από τους Έλληνες οι Κορεάτες. Οι Κορεάτες ξεκίνησαν με το δεξί την διοργάνωση, νικώντας την Ελλάδα με 2-0 σε ένα ματς όπου οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν αρκετά αργοί. Παρκ και Λι Τσουνγκ ήταν εξαιρετικοί και πέτυχαν τα δυο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση.»

«BBC»: «Οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 σπάνια απείλησαν την καλά οργανωμένη και άκρως αθλητική Νότια Κορέα»

«Kicker»: «Η Νότια Κορέα ...εξαπάτησε την Ελλάδα και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Ασιάτες σκόραραν στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και η "βαριά" ελληνική ομάδα ξύπνησε αργά αγωνιστικά και τακτικά. Η ομάδα του Οτο είναι πλέον υπό πίεση και θα πρέπει να ανεβάσει πολύ την απόδοση της στα επόμενα παιχνίδια για να μην αποκλειστεί πρόωρα».

«Bild»: «Ελληνική αποτυχία. Οι Ασιάτες προηγήθηκαν νωρίς με κόρνερ με τον Λι Γιούνγκ Σο να σπρώχνει χαλαρά την μπάλα στα δίχτυα. Από νωρίς οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να παίξουν όσο αμυντικά σχεδίαζαν. Στην επίθεση, η ομάδα του Ότο δεν έκανε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο».

«L’Equipe»: «Οι Ελληνες πρέπει να περιμένουν. Στη δεύτερη τους παρουσία σε Mundial μετά το 1994, η Ελλάδα ήλπιζε να σπάσει το ρόδι κόντρα στη Νότια Κορέα. Αλλά μετά τις τρεις ήττες στα γήπεδα των ΗΠΑ πριν από 16 χρόνια, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ έχασε στο Πορτ Ελίζαμπεθ με 2-0. Σε τέσσερα παιχνίδια δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ».

«Gazzetta»: « Απογοήτευσε η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ»

«Οle»: Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Οι Κορεάτες έκαναν καλή αρχή και εξασφάλισαν τη νίκη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Είναι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής Αργεντινής”.

«Τhe Korea Herald»: «Η Νότιος Κορέας έγινε η πρώτη ομάδα σ' αυτό το Μουντιάλ που γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Με την επιτυχία αυτή η ομάδα αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης».
(Αναδημοσίευση από Enet.gr)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: