Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Image

80 αθλητές ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα

Μια διοργάνωση με παγκόσμια λάμψη θα φιλοξενήσουν τα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Οι μεγαλύτεροι ελεύθεροι δύτες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Καλαμάτα στις αρχές του Ιουνίου, ώστε να αγωνιστούν για τον τίτλο του βαθύτερου ανθρώπου στη Γη με μια ανάσα.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Freediving Club Greece και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International, διοργανώνουν το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης, 3rd Mediterranean Freediving World Cup, και τις παράλληλες εκδηλώσεις του, μεταξύ 7 και 20 Ιουνίου.


Το πρόγραμμα του 3rd Mediterranean Freediving World Cup διαρκεί 15 ημέρες και περιλαμβάνει μια εβδομάδα προπόνησης και μια εβδομάδα επίσημου αγώνα, αναγνωρισμένου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελεύθερης Κατάδυσης.
Κατά τη διάρκεια του Mediterranean Freediving World Cup καλεσμένοι της οργανωτικής επιτροπής καθώς και διακεκριμένοι αθλητές θα κάνουν: εκθέσεις υποβρύχιας φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις με θέματα το υποβρύχιο περιβάλλον, προγράμματα προστασίας και έρευνας ειδών υπό εξαφάνιση.

Αυτές οι δραστηριότητες είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό και σκοπό έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για θέματα που αφορούν στο υποβρύχιο περιβάλλον και την προστασία του.

Χθες, στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα και τον πρόεδρο της εκπαιδευτικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International, Στ. Καστρινάκη, το αγωνιστικό πρόγραμμα και οι παράλληλες εκδηλώσεις.
Ο κ. Νίκας σημείωσε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης είναι μια πρωτοποριακή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την πόλη.

Επιπλέον, η παρουσία των αθλητών και των συνοδών τους στην πόλη της Καλαμάτας, εκτός από το αθλητικό ενδιαφέρον, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τόνωση της οικονομικής ζωής της πόλης. Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό τον κόσμο.
Μας ενδιαφέρουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και θέλουμε να τον αναπτύξουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Καστρινάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στη διεθνή αυτή εκδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 αθλητές από 21 χώρες του κόσμου. Η πρώτη άφιξη των αθλητών θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή. Στον αγώνα που θα γίνει στην Καλαμάτα θα λάβουν μέρος ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος και κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ.

Στον αγώνα αναμένονται σημαντικές επιδόσεις, καθώς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Natalia Molchanova έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσπαθήσει βουτιές για παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες No-Limits και εναλλασσόμενα βάρη.

Οι βουτιές αυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 122 μέτρα στα εναλλασσόμενα βάρη και τα 160 μ. στα No-Limits για να καταρρίψουν τα υπάρχοντα ρεκόρ της Tanya Streeter, που είχαν γίνει το 2003 και 2004 και είναι τα παλιότερα παγκόσμια ρεκόρ σε ισχύ σήμερα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ένα μίλι νοτιοδυτικά του ξενοδοχείου «Messinian Bay», ουσιαστικά δηλαδή μπροστά από το λιμάνι της Καλαμάτας.

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: