Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Λέσχη Bilderberg : Ποιοί είναι πραγματικά και τι κάνουν στην Ισπανία; ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!


Η ασφάλεια είναι τόσο σφιχτή στην ετήσια'' σκευωρία'' της παγκόσμιας ελίτ που οι θεωρίες συνωμοσίας για αυτό που συζητείται - και ποιος το έχει προκαλέσει – αφθονούν.


Το Sitges, κοντά στη Βαρκελώνη, είναι ο τόπος συναντήσεως για τη φετινή διάσκεψη της λέσχης Bilderberg .

Εάν οι θεωρητικοί συνωμοσίας αναφέρονταν σε κάτι, θα μπορούσαν να προετοιμάζουν:

την εισβολή του Ιράν,

την κηδεία του ευρώ ή

ραδιουργίες για να πετάξουν έξω την γαλλική παρέμβαση .

Ή ίσως οι παγκόσμιοι οικονομικοί και πολιτικοί ηγέτες απλά ανυπομονούν για ένα παιχνίδι γκολφ η απολαμβάνουν ένα «μασάζ σοκολάτας» που ακολουθείται από «απολέπιση σώματος με μέλι » και το «θεαματικό οξυγόνο Echo2 του προσώπου» στο σπα του ξενοδοχείου Dolce στο Sitges.

Είναι επίσης δυνατό οι παγκόσμιοι ανώτεροι υπάλληλοι, οι μεγιστάνες των ΜΜΕ και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να ήρθαν στην κομψή παραθαλάσσια πόλη κοντά στη Βαρκελώνη για να μελετήσουν την ακμάζουσα ομοφυλοφιλική κοινότητα των τουριστών (αν και έχασαν τον άγριο εορτασμό καρναβαλιού πριν μερικούς μήνες) και να ρισκάρουν μια πρόβλεψη για το διεθνές φεστιβάλ ταινιών φρίκης του επόμενου έτους.

Αλλά οι απλοί πολίτες μπορούν μόνο να κάνουν εικασίες σκανδάλων για την ετήσια συνάντηση της μυστικοπαθούς λέσχης Bilderberg.


Μια καταπληκτική επιτυχία της παγκόσμιας ελίτ που στο παρελθόν έχει προσελκύσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τον πρώην Πρόεδρο των Η. Π. Α. Μπιλ Κλίντον, τον Τόνι Μπλερ και τον Ντέιβιντ Κάμερον, και τον αμερικανό Γραμματέα Timothy Geithner.

Η βαρέων βαρών υποχώρηση το Σαββατοκύριακο, ξεκίνησε χθες με ορδές της ασφάλειας και της αστυνομίας και ένα φίμωτρο για τους εργαζομένους στο πολυτελές Dolce, του οποίου οι προεδρικές σουίτες έχουν θέα τη Μεσόγειο.

Κανένας από τους επιφανείς φιλοξενουμένους δεν έβγαλε φωτογραφίες ή ετοίμασε δηλώσεις για τα μέσα.

Αντ ‘αυτού, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και bloggers προσπάθησαν να οριοθετήσουν θέσεις στους γύρω λόφους με σκοπό να πιάσουν κάποια στιγμιότυπα από τους συμμετέχοντες αυτής της χρονιάς.

«Βαλαμε μόνο δύο ανθρώπους στους λόφους οι οποίοι προσπάθησαν να τρέξουν για την κάλυψη έτσι ώστε να μην επισημανθούν από τους ελεύθερους σκοπευτές,» είπε η Hannah Borno, συνιδρυτής του πρακτορείου ακτιβιστή, Trilever, το οποίο κάνει έκκληση για διαφάνεια των συζητήσεων σχετικά με την λέσχη Bilderberg και προσφέρει πληροφορίες (γνωστές και ως διαρροές) προς τον Τύπο.

Η κα Borno πλήρωσε €135 για το φτηνότερο δωμάτιο του ξενοδοχείου μόνο για την πιθανότητα να εντοπίσει κάτι για τις προετοιμασίες - καθώς υπήρχαν αμέτρητοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας - πρίν την αναγκάσουν να φύγει για ένα κοντινό κάμπινγκ, το οποίο περιβάλλεται από την αστυνομία.

«Το κοινό πληρώνει για αυτήν την ασφάλεια,» πρόσθεσε. «Μπορώ να δω 20 έως 30 φορτηγά αστυνομίας αυτή την στιγμή. Προσφέρουμε ένα δικηγόρο σε περίπτωση που κάποιος από τους ακτιβιστές ή bloggers έχουν συλληφθεί».

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν την διάσκεψη της λέσχης Bilderberg, που ιδρύθηκε το 1954, μια αθώα σύνοδο , αλλά οι θεωρητικοί έχουν αντίθετη άποψη.

Ο κ. Estulin, ένας δημοσιογράφος που έχει γράψει δύο βιβλία με εμπορική επιτυχία σχετικά με το θέμα, υποστηρίζει ότι «η λέσχη Bilderberg» δεν είναι μια κλασική συνωμοσία αλλά ενδεχομένως μια επικίνδυνη συνεδρίαση των μυαλών με έναν κοινό στόχο: να συγκεντρώσει τη παγκόσμια οικονομική δύναμη για να ωφεληθούν οι εταιρίες.

Το καθόρισε ως :

«εικονικό ιστό αράχνης αλληλένδετων οικονομικών, πολιτικών και βιομηχανικών συμφερόντων».

«Δεν είναι μυστική κοινωνία,» είπε. «Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυροί είναι, καμία ομάδα δεν κάθεται γύρω από ένα τραπέζι και αποφασίζει το μέλλον του κόσμου. Είναι μια ιδεολογία.»

Μυστική κοινωνία ή όχι, η κερδοσκοπία που επιβάλλει η λέσχη Bilderberg συναγωνίζεται το αιώνιο θέμα ποιος πυροβόλησε τον JFK - μέχρι το σημείο που ένας Ισπανός ακτιβιστής ορκίστηκε ότι έχει διακρίνει τα μασονικά σύμβολα στο ξενοδοχείο Sitges.

Όντας μυστική η συνεδρίαση , είναι αδύνατο να εξακριβωθεί ποιοι μετέχουν σ’αυτή.

Οι πολιτικοί αρνούνται συχνά τη συμμετοχή τους.

Αλλά σύμφωνα με τις διαρροές στον Τύπο, οι φετινοί συμμετέχοντες περιλαμβάνουν

τη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας,

τη βασίλισσα Reina Sofia της Ισπανίας (δήθεν τακτική),

τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Pascal Lamy,

τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ,

τον πρώην επικεφαλή του ΝΑΤΟ Jaap de Hoop Σέφερ και

τον πρώην ισπανό αντιπρόεδρο κ. Pedro Solbes, γνωστό ως ο «κύριος ευρώ».

Εν τω μεταξύ, η Εστρεμαδούρα Progresista, μια αριστερή εφημερίδα της Εστρεμαδούρα, μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ισπανίας, δημοσίευσε μια λίστα με τους συμμετέχοντες στην ιστοσελίδα της, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υφυπουργού Επιχειρήσεων, κ. Peter Mandelson και

του Υπουργού Οικονομικών George Osborne (αν και σήμερα βρίσκεται στην Ασία), καθώς και

στελέχη της Siemens AG,

της Microsoft,

της ολλανδικής Shell,

της Chase Manhattan Bank και

της Morgan Stanley.

Τα θέματα περιλαμβάνουν αναφορές, πάντα, από την ενδεχόμενη αδυναμία του ευρώ και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος, έως ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν.

Ένα άλλο θέμα που υποτίθεται ότι βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα..

Η ειρωνεία δεν έχει χαθεί για τους ισπανούς ακτιβιστές , οι οποίοι ελπίζουν ότι η λέσχη Bilderberg όπως οι «μαγισσες» του Σαββάτου «δεν ετοιμάζουν κακές ειδήσεις για την ταραγμένη ισπανική οικονομία. «Αστειευόμαστε ότι το φεστιβάλ ταινιών φρίκης αρχίζει νωρίς,» είπε η Didac Sanchez, μια ακτιβίστρια της οργάνωσης EcoXarxa Montseny, στην The Independent .

«Τα τέρατα είναι εδώ.» είπε!!

Οι διαμαρτυρίες της Πέμπτης, η οποία προσέλκυσε περίπου 100 διαδηλωτές, ήταν ασήμαντη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές κατά της παγκοσμιοποίησης στην Καταλονία - εν μέρει επειδή το κομψό και πλούσιο Sitges δεν είναι το κατάλληλο μέρος. Αλλά η χαμηλού προφίλ λέσχη Bilderberg έπαιξε επίσης κάποιο ρόλο.

«Είναι τόσο μυστικοπαθείς ώστε ούτε οι άνθρωποι εξ αριστερών τους, γνωρίζουν τις κινήσεις τους ,» είπε ο κ. Sanchez .«Και είναι τόσο τρομακτικό που οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη και να θεωρήσουν ότι είναι πραγματικό. Μερικοί άνθρωποι θεωρητικολογούν ότι θέλουν να σκοτώσουν το μισό κόσμο ενώ άλλοι θεωρούν ότι κατευθύνουν τους παγκόσμιους πόρους χρηματοδότησης.

Αλλά είμαστε εδώ για να πούμε ότι είναι πραγματικό, ότι συμβαίνει. »

Από την Anita Brooks- Sitges Ισπανία


James Wolfensohn, 9ος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

Craig Mundie, επικεφαλής της έρευνας και υπεύθυνος στρατηγικής στη Microsoft
Eduardo Serra Rexach, Ισπανός πολιτικός και επιχειρηματίας, ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας 1996 - 2000 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ

Etienne Davignon, ιδρυτής του Συνδέσμου για τη Νομισματική Ένωση της Ευρώπης και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockefeller .

Matthias Nass, ο αναπληρωτής εκδότης της Die Zeit

Δεν υπάρχουν σχόλια: