Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Bilderberg: Όλα αποφασίζονται οπότε ηρεμήστε.




Η Λέσχη Bilderberg διοργανώνει συνέδριο στο Sitges της Ισπανίας, ένα θέρετρο 30 χλμ. από την Βαρκελώνη από τις 4 εως τις 7 Ιουνίου. Σκοπός της συνάντησης είναι μεταξύ άλλων, η παράταση της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης για τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο, ελπίζοντας ότι έτσι θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να δημιουργηθεί ένα

«παγκόσμιο υπουργείο Οικονομικών» ως μέρος των Ηνωμένων Εθνών.

Η κρίση του χρέους στην Ελλάδα, που σήμερα βάζει σε κίνδυνο το σύνολο του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτελεί πρόσχημα για δραστικά μέτρα, καθώς τόσο η κρίση όσο και τα μέτρα αποτελούν ζωντανή απεικόνιση της στρατηγικής που χρησιμοποιούν όσοι θα ήθελαν, με πρόσχημα το χάος ,να παρέμβουν στην αναδιάταξη των κεκτημένων.

Έτσι εσκεμμένα δημιουργούν τεχνητή σύγχυση ελέγχοντας '' στενά'' χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεγάλες τράπεζες , ενώ τους χρησιμεύουν και ως μηχανισμός διακυβέρνησης και κοινωνικής αναδιάρθρωσης.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ: Όλα αποφασίζονται οπότε ηρεμήστε.

Είναι η πρώτη φορά που η Λέσχη Bilderberg «μίλησε» σχετικά πολύ, για την συνεδρίαση στην Ισπανία.

Έχουμε ήδη εικασίες ότι ο σκοπός της συνάντησης έχει να κάνει με την εναλλακτική:

«αδυσώπητος έλεγχος έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου».

Έτσι για πρώτη φορά η ελίτ αντέδρασε τοποθετώντας ορισμένα άρθρα στον Τύπο καθώς και άρθρα καθοδήγησης.

Το άρθρο αυτό, του οποίου παραθέτουμε αποσπάσμα, σίγουρα δεν είναι καθοδηγητικό αλλά είναι γραμμένο από την Olga Chetverikova και αποκαλύπτει ακαδημαϊκό ταλέντο.

Το άρθρο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν “Ph.D. στην Ιστορία» και η συγγραφέας του είναι

«Επίκουρος Καθηγήτρια του Κρατικό Ινστιτούτου της Μόσχας αρμόδια για τις Οικονομικές Σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«….. Τα μέτρα άμβλυνσης της ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για υπερεθνικά όργανα.

Στις 21 Μαϊου οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ενέκριναν κατά την διάρκεια συνεδρίασης υπό την προεδρία του προέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ.Jean Claude Trichet και με πρόεδρο του Συμβουλίου κ.H.Van Rompuy το γερμανικό σχέδιο για μεγαλύτερη παρέμβαση στο δημοσιονομικό συντονισμό, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων για όσα κράτη της ΕΕ παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Οι κυρώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν:

την αναστολή του δικαιώματος ψήφου των υπότροπων κρατών, την

παρακράτηση της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των υποδομών, κλπ.

Επίσης προτείνεται να υπόκεινται σε έγκριση από την ΕΕ οι εθνικοί προϋπολογισμοί, πριν κατατεθούν για συζήτηση στα εθνικά νομοθετικά σώματα και άλλα ακόμα πιο φιλόδοξα σχέδια όπως τον πλήρη έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από τριανδρία η οποία θα αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το EUROGROOP.

Επικαλούμενη την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης , η ΕΕ εισήγαγε μαζικά αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας για μισθωτούς και συνταξιούχους, παγώνει τους μισθούς των υπαλλήλων , περικόπτει τα επιδόματα πρόνοιας, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, κλπ.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη αλλά όχι η μόνη χώρα που έχει πληγεί.

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει τις κρατικές δαπάνες 10% κατ’ έτος από το 2011 εως το 2016,

η Γαλλία κατήργησε την ετήσια επιχορήγηση σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ενώ υπό την πίεση του ΔΝΤ η Ισπανία βρίσκεται στα πρόθυρα ναι συνολικής μεταρρύθμισης με κύριο μέλημα το πάγωμα των συντάξεων, την μείωση αμοιβών και απασχολούμενων στο Δημόσιο Τομέα, την κατάργηση των ενισχύσεων σε οικογένειες που απέκτησαν πρόσφατα παιδί, κλπ και ακολουθούν σύντομα τόσο η Μ.Βρεττανία όσο και η Ιταλία.

Οι συνέπειες των μέτρων αυτών είναι δύσκολο να εκτιμηθούν αν λάβουμε υπόψη ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά προβλήματα φτώχιας και ανεργίας ( η ανεργία στην ΕΕ ανέρχεται στο 10% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και συνεχίζει να αυξάνεται ενώ τουλάχιστον 80 εκ. άνθρωποι είναι σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας).

Το πιθανότερο είναι η παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση - Η Λέσχη Bilderberg-θα διοχετεύσει προσεκτικά στο κοινό την δόση των κοινωνικών προβλημάτων που θα της επιτρέψει να «ξεφορτώσει ουσιαστικά θέματα» διατηρώντας τον έλεγχο της κατάστασης και να στρέψει τις διαμαρτυρίες μακριά από τις πραγματικές πηγές που προκαλούν τα προβλήματα……»

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αυτές τις εικασίες. Σκεφτόμαστε λοιπόν αν η κρίση στην ΕΕ ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια ή μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Ίσως και να μην έχει πια σημασία.

Παρόλα αυτά οι σκέψεις μας μοιάζουν να συμφωνούν με αυτές της Olga Chetverikova σε σχέση με όσα γράφει παραπάνω «η ανεργία στην ΕΕ ανέρχεται στο 10% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και συνεχίζει να αυξάνεται ενώ τουλάχιστον 80 εκ. άνθρωποι είναι σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας».

Αυτό το σημείο είναι Γόρδιος Δεσμός.
Συνήθως η οικονομική ύφεση θα αποδίδονταν στην αποτυχία του καπιταλισμού και τις συνήθεις αριστερές αμετροέπειες. Όμως αυτή την φορά προτείνεται από την ελίτ της εξουσίας η ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης .


Ο καλύτερος συλλογισμός στον οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι η ελίτ αντιλαμβάνεται το προφανές-ότι για να αυξηθεί η χειριστική της δύναμη θα πρέπει τα κράτη να ελέγχονται και να ολισθαίνουν.

Και κάτι ακόμη περίεργο.

Επιβάλλοντας μέτρα την στιγμή της αυξημένης ευαισθησίας μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση θα μπορούσε κατά τη γνώμη μας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: