Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Στα 2,2 μίλια από την Σάμο η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε διάσωση τουρκικού σκάφους..


ImageΔύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής μπήκαν σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε απόσταση μόλις 2,2 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Πράσσο της Σάμου προκειμένου «βοηθήσουν» τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο ανέφερε ότι μπήκε είχε πρόβλημα εισορής υδάτων ενώ κατευθυνόταν προς το Κουσάνταση της Τουρκίας τα οποία κατόπιν σχετικής συνεννόησης συνέχισαν την πορεία τους κατευθυνόμενα προς της ακτές της Τουρκίας.

Οι δύο επιβάτες του ιστιοφόρου «NEW LIFE», σημαίας Τουρκίας, εξέπεμψε SOS ενώ έπλεε ανοικτά της Σάμου.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω του Ολυμπία Ράδιο για εκπομπή σήματος κινδύνου από το σκάφος. Στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, τα σκάφη «Άγιος Νικόλαος» και «Καπ. Παναής», καθώς και ένας σκάφος σημαίας Λετονίας, που συμμετέχει στις περιπολίες της Frontex για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

Όμως στο ίδιο σημείο έφτασαν και δύο σκάφη της τουρκικής τα οποία ζήτησαν από τα ελληνικά να αποχωρήσουν γιατί η περιοχή θεωρείται τρουρκικής αρμοδιότητας σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση!
Όπως διαπιστώθηκε το ιστιοφόρο έπλεε. Στις 10.00 το ιστιοφόρο συνοδευόμενο από το πλωτό του Λιμενικού και τα σκάφη της τουρκικής ακροφυλακής εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα με προορισμό το Κουσάντασι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: