Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ν.ΚΟΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-0! ΧΑΛΑΡΑ!Δε μας έσωσαν οι... πράσινοι από το κάζο



Αν κοιτάξει κανείς την χιουμοριστική πλευράς της ήττας της Εθνικής μας ομάδας από τη Ν. Κορέα στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, βλέπει ότι υπάρχουν δυο θετικά στοιχεία.

Κατ' αρχάς, σε σχέση με το 1994 στις ΗΠΑ, έκανε... πέντε λεπτά παραπάνω για να δεχτεί το πρώτο γκολ (ο Μπατιστούτα στο 2' και ο Λι Γιουνγκ Σου 7'), ενώ δέχτηκε ακριβώς τα μισά γκολ εν συγκρίσει με την ξεγυρισμένη τεσσάρα από την "μπιανκοτσελέστε".

Το τελικό 2-0 για τους Ασιάτες είναι καταδικαστικό για την συνέχεια των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όμως "όσο ζεις, ελπίζεις" και η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ οφείλει να παλέψει στα παιχνίδια με Νιγηρία και Αργεντινή αντίστοιχα, προκειμένου να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί.

Από πλευράς Ολυμπιακού, αγωνίστηκαν σε όλο το ματς οι Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αφού κατά τον ομοσπονδιακό τεχνικό δεν άξιζαν να βρίσκονται άλλοι ερυθρόλευκοι στο ρόστερ (βλέπε Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος).
Ειδικά ο "Τόρο" ήταν από τους πλέον δραστήριους της "γαλανόλευκης", ενώ ο Αβραάμ περισσότερο προσπαθούσε να καλύψει τα τσαλίμια του Λουκά Βύντρα, ο οποίος στο δεύτερο γκολ έβλεπε την πλάτη του Γι Σουνγκ Παρκ σε όλη την φάση.

Ο Νοτιοκορεάτης άσος άδειασε τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, ο Αβραάμ προσπάθησε με τάκλιν να κόψει τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να σώσει την φάση, αλλά δεν τα κατάφερε και αυτός με πλασέ νίκησε τον Αλέξη Τζόρβα.

Στο πρώτο τέρμα, το γκολ στο κενό τέρμα σημειώθηκε από το Λι Γιουνγκ Σου, ο οποίος δεν παρεμποδίστηκε στο ελάχιστο από τον Κώστα Κατσουράνη και με προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
Όσο και αν κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν χολή και εμπάθεια, εντούτοις ο συνειρμός γίνεται αυτόματα...

Όταν το 2004, έγινε το "έπος" της Πορτογαλίας και η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όλοι μιλούσαν για την ομάδα του... Παναθηναϊκού και άλλα τέτοια. Τώρα, που στο ρόστερ βρίσκονται οκτώ πράσινοι άσοι και με τον δανεικό στη Σιένα, Τζιόλη, φτάνουμε στους εννέα, χρεώνεται η αποτυχία στον Παναθηναϊκό;

Δεν γίνεται μονά-ζυγά δικά μας, ούτε και να κρίνουμε κατά το δοκούν. Η 11άδα απαρτιζόταν από έξι παίκτες του τριφυλλιού (μαζί με τον Τζιόλη) και αυτή η Ελλάδα έχασε από τη Ν. Κορέα. Να φανταστούμε ότι τώρα δεν θα υπάρξει καν αναφορά στην ομάδα του ΠΑΟ, σωστά;
Μακάρι να σωθεί η παρτίδα και να πάρει η χώρα μας τα δυο επόμενα ματς, φτάνοντας σε μια ιστορική πρόκριση. Βέβαια, αυτό ίσως είναι ακόμα δυσκολότερο σε σχέση και με την πορεία στα γήπεδα της Πορτογαλίας.
Ας είμαστε ρεαλιστές...

πρός Κώστα Μήτρογλου:
Είσαι τυχερός που ο Γερμανός συνταξιοδοτείται.
Στην πρώτη μετά Ρεχάγκελ πρόσκληση παικτών θα είσαι μέσα στην αποστολή.
Γιατί είσαι τυχερός;
Γιατί θα είχες την τύχη των παιχταράδων ΣΤΟΛΤΙΔΗ και ΖΗΚΟΥ που δεν εβλεπαν την ΕΘΝΙΚΗ ούτε από μακαρονότρυπα!
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μου προξενησε καμμια εκπληξη ουτε η εξελιξη του αγωνα ουτε το τελικο αποτελεσμα. Η εθνικη Ελλαδος ηταν μια ομαδα αγυμναστη και χωρις αγωνιστικο πλανο μεσα στο γηπεδο, ηταν κατ'εικονα και ομοιωση του πρωταθληματος απο το οποιο προερχεται κι αν θελεις ακομα και της χωρας που εκπροσωπει! Ομως "ουδεν κακον αμιγες καλου", γιατι ειναι καιρος πια να δουμε την αληθεια καταματα και να ασχοληθουμε με τα σοβαρα θεματα του τοπου μας και οταν τα φτιαξουμε αυτα τοτε σιγουρα θα φτιαξει και το πoδοσφαιρο της χωρας. Το σημαντικο δεν ειναι αν θα φαμε 2, 3 η 5 γκολ στο παγκοσμιο κυπελλο αλλα αν θα εχουμε δουλειες αυριο, αν οι γεροντες θα παιρνουν συνταξεις αξιοπρεπεις και οχι επιδοματα πεινας, αν θα εχουμε σχολεια της προκοπης και νοσοκομεια για το κοσμακη. Αυτα ειναι που προεχουν τωρα και αν ο Ρεχαγκελ και τα παλληκαρια του διασυρθουν στη Ν. Αφρικη εμενα λιγο με νοιαζει!

KLYSMA είπε...

ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!