Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Σημίτης και η παρέα του διαχειρίστηκαν 1 τρισ. δραχμές

Επιμένει η Ν.Δ. στην κλήση του Κώστα Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή για τη Ζίμενς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, ανέφερε χθες, μιλώντας στο «Κανάλι 1», πως «υπάρχει το ζήτημα διαχείρισης 1 τρισ. δραχμών από στενούς συνεργάτες του Σημίτη, οπότε ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να καταθέσει».

Όπως είπε, πάντως, «δεν είναι στόχος ο Σημίτης. Τα στοιχεία που επιβάλλουν την παρουσία του στη Βουλή έχουν να κάνουν με το ότι ο Μαντέλης ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και διαχειρίστηκε σε προγραμματικές συμβάσεις 1 τρισ. δραχμές».

Ερωτηθείς αν πρέπει να κληθεί για την υπόθεση Βατοπεδίου, κατά αντιστοιχία, ο Κώστας Καραμανλής, απάντησε ότι «η συμψηφιστική λογική στο να κληθούν να καταθέσουν στις εξεταστικές Σημίτης και Καραμανλής αδικεί τους πρωθυπουργούς και δημιουργεί στον λαό σύγχυση. Εάν υπάρχουν ανάλογες με τη Ζίμενς συνθήκες στο Βατοπέδι και αποδειχθεί ότι υπουργοί έχουν πάρει χρήματα, δεν έχω αντίρρηση να κληθεί και ο Καραμανλής να καταθέσει».


H Ν.Δ. επιμένει, επίσης, στην κλήτευση του τότε υπουργού Μεταφορών Χάρη Κατσανίδη και του Γιώργου Πανταγιά, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα των προγραμματικών συμφωνιών, ενώ πάγιο είναι και το αίτημα κλήτευσης του Θ. Τσουκάτου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: