Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

THΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑ.

 ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ........ΔΕΝ ΛΕΩ ΒΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.
(ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΑΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ..ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟΤΗΣ)
 Ε! ΡΕ ΤΖΙΜΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
 Δ.ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Ο ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ

 ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ - ΝΥΦΙΤΣΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ

Αναβάθμιση Δρούτσα σε ΥΠΕΞ, παραμονή Βενιζέλου σε Άμυνα. .

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στα ονόματα των υπουργών, μετά από πολύωρες συσκέψεις που είχε με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Βουλη. Παρόντες ήταν ο Γιώργος Πεταλωτής, και ο Χάρης Παμπούκης, ο Νίκος Αθανασάκης και η διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αργά τη Δευτέρα το βράδυ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Ραγκούσης - Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος - Υφυπουργός: Θεοδώρα Τζάκρη
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Παπακωνσταντίνου - Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης - Υφυπουργός: Δημήτρης Κουσελάς
Υπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Δρούτσας - Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου - Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης - Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ευάγγελος Βενιζέλος - Αναπληρωτής Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης - Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης - Υφυπουργός : Παναγιώτης Ρήγας - Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας: Γιάννης Διαμαντίδης - Υφυπουργός: Ελπίδα Τσουρή
Υπουργείο Περιβάλλοντος: Τίνα Μπιρμπίλη - Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης - Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης - Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου - Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά - Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου - Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Δημήτρης Ρέππας - Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης - Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Λούκα Κατσέλη - Αναπληρωτής Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης - Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου - Υφυπουργός: Αννα Νταλάρα [σύζυγος του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα]
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος - Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης - Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης - Υφυπουργός: Μιλένα Αποστολάκη - Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χάρης Καστανίδης
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής - Υφυπουργός: Μιχάλης Οθωνας
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος - Αναπληρωτής Υπουργός: Τηλέμαχος Χυτήρης - Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
Υπουργός Επικρατείας: Χάρης Παμπούκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιώργος Πεταλωτής

ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΕΡ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; 



Από δήμαρχος (Πάρου), γραμματέας (ΠΑΣΟΚ)
 
Της Μαριλης Μαργωμενου ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   29-3-2008
Προτού γίνει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, προτού γίνει εκπρόσωπος Τύπου, προτού ακόμη γίνει δήμαρχος Πάρου, ο Γ. Ραγκούσης, που παραμένει η πλέον επιτυχής προσωπική επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου, ήταν ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός απλού ταχυφαγείου. 

΄Η τουλάχιστον έτσι νομίζουν όσοι δεν έχουν περάσει ποτέ έξω απ’ την πόρτα του καταστήματος αυτού. Διότι το «Νησιώτικο Goody’s της Παροικιάς», όπως λέγεται, εδράζεται στην Πλατεία Μαντώς Μαυρογένους, κι αν η αγωνίστρια του ‘21 από εκεί ψηλά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, πολύ θα έχει εντυπωσιασθεί απ’ το γεγονός ότι της αφιερώθηκε το μοναδικό Goody’s της οικουμένης που είναι χτισμένο με ξερολιθιά στον τοίχο, καλαμωτή στην είσοδο, αμφορείς για ντεκόρ και φωτισμένα χάμπουργκερ πίσω απ’ τα ταμεία! Κι αν ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης ως σύγχρονος Βασιλάκης Καΐλας (με ειδίκευση όμως στο ψήσιμο αντί για το λουστράρισμα) επισημαίνει πολλάκις στις συνεντεύξεις του πως «εγώ μεγάλωσα τα παιδιά μου ψήνοντας μπιφτέκια!», η πραγματικότητα είναι πως ουδείς Παριανός τον είδε ποτέ μέσα στο Goody’s, ούτε καν ως πελάτη. Από το ‘99 που διά της οδού του franchising εστήθη το εστιατόριο, ο δυστυχής κουνιάδος του είναι εκείνος που επωμίσθηκε το τσικνίζον καθήκον της επίβλεψης των μπιφτεκιών.

Εξ ου και εσχάτως οι παροικούντες την Παροικιά αναρωτιούνται πόσα μπιφτέκια θα πρέπει να έχει ψήσει ο κουνιάδος για να μπορέσει ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να κτίσει το πέτρινο οίκημα που από εφέτος θα αποτελεί το νέο του σπίτι στο χωριό του, στον Κώστο. Και κάπου εκεί βρίσκουν περιθώριο και ανθίζουν διάφορα ευφυολογήματα, όπως αυτό που λέει πως το μόνο που προσέφεραν τα Goody’s στην κατασκευή του σπιτιού, ήταν το παλαιό τους σύνθημα όσον αφορά την ανέγερσή του: «Γρήγορα ναι. Πρόχειρα όχι!».
Στην παραλία
Το ίδιο σύνθημα άλλωστε, θα μπορούσε να ταιριάξει και στην ανέλιξη του ίδιου του κ. Ραγκούση. Μετά τη θητεία του στο γραφείο του κ. Χρ. Παπουτσή στην Eυρωπαϊκή Ενωση και αφού έγινε δήμαρχος Πάρου, τελικώς άδραξε τη χρυσή ευκαιρία στη Χρυσή Ακτή - δηλαδή στην περιοχή της Πάρου όπου ο Γιώργος Παπανδρέου ενεφανίσθη πρώτη φορά με μαγιό το 2005. Στο πολυτελές συγκρότημα «Ποσειδών» που αποτελεί καλοκαιρινή «γιάφκα» υψηλόβαθμων πασόκων, ο κ. Ραγκούσης εντόπισε τον πρόεδρο, και του συνέβη περίπου αυτό που λέει το παλαιό κυκλαδίτικο δίστιχο: «είδε τον Χριστό φαντάρο/πάνω στο νερό στην Πάρο»!

Εκείνο το καλοκαίρι θα μπορούσε συνοπτικά να περιγραφεί με τον εύγλωττο τίτλο «το καλό ψάρι»: ο κ. Ραγκούσης, ξέροντας την αδυναμία του προέδρου στα ψαρικά έβαζε ως δόλωμα τη γνώση του περί των ταβερνείων της νήσου για να τον παρασύρει ολημερίς σε διάφορα στέκια ντόπιων, κι όταν κάποτε του τελείωσαν τα στέκια της Πάρου, τον πήγε μέχρι και στην Αντίπαρο! Ομως ατυχώς γι’ αυτόν η ειδυλλιακή εκείνη περίοδος δεν μπορούσε να κρατήσει για πάντα: το θέρος μοιραία ξεθώριασε, ο κ. Παπανδρέου έφυγε απ’ το νησί, κι ο κ. Ραγκούσης το έριξε στο σερφ. 

Οχι βεβαίως στο θαλάσσιο σερφ για να ξεχαστεί, αλλά το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, το αγαπημένο σπορ το κ. Παπανδρέου. Απειρα e-mail αντηλλάγησαν, και αυτά ήταν που κράτησαν τη φλόγα ζωντανή. Κι έτσι, έπειτα από μερικές ακόμη εβδομάδες διακοπών την επόμενη χρονιά, τελικώς στις 16 Αυγούστου 2007, και με έναν μήνα μόνο να μένει μέχρι τις εκλογές, ο κ. Ραγκούσης ενεφανίσθη στη Χαριλάου Τρικούπη με δύο λινά κουστούμια στον ώμο και μια βαλίτσα στο χέρι, ως νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Οσοι τον πρωτογνώρισαν τότε, τον θυμούνται ως σοσιαλιστικού τύπου Μις Χάβισαμ να παρακολουθεί μέσα απ’ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πώς δύει ο ήλιος το απόγευμα πίσω απ’ τη Σκουφά, και πώς ανατέλλει το πρωί πάνω απ’ τη Ναυαρίνου. 

Τελικώς πάντως, όχι απλά επιβίωσε των εκλογών χάνοντας μόνο μερικά κιλά, αλλά εμπέδωσε και τη συμβουλή «κόψε τις πολλές χειρονομίες!» γλιτώνοντας απ’ το προσωνύμιο «Παριανός τροχονόμος» που αρχικώς του απεδόθη. Χωρίς γραβάτα πλέον αλλά πάντα με το γνωστό του χαμόγελο που κάνει τους λιγότερο φωτογενείς πλην φαρμακόγλωσσους πασόκους να ομιλούν για τις εναλλακτικές χρήσεις της πορσελάνης, ο κ. Ραγκούσης ήταν σχεδόν έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα. 

«Σχεδόν», διότι μέχρι πρόσφατα επέμενε εν μέσω καφενείου Βουλής να λέει πως «οι δημοσκοπήσεις που αφορούν το ΠΑΣΟΚ είναι μια χαρά, αφού δεν πέσαμε απ’ το 30%!» - όπερ και οδήγησε σε σχόλια του τύπου «αν ο Ραγκούσης ήταν στον “Τιτανικό” θα έπαιζε πιάνο!».
Η μουσική
Παρότι σκωπτικό σε πρώτη ανάγνωση, το σχόλιο θα μπορούσε να αναφέρεται και στο... μουσικό DNA του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, καθότι η ξαδέλφη του είναι η γυναίκα του Γιώργου Νταλάρα. Η Αννα Νταλάρα που εσχάτως επιμένει να την αναφέρουν ως «Αννα Ραγκούση Νταλάρα» (όχι γιατί απεδείχθη πως η λέξη «Ραγκούση» φέρνει γούρι, αλλά για να τη βρουν οι ψηφοφόροι στη λίστα αν κατέβει στις εκλογές), είναι κόρη του στρατηγού Ραγκούση, του ξαδέλφου της γυναίκας του Τζαννή Τζαννετάκη - και άρα, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης είναι συγγενής με τον Τζαννή Τζαννετάκη! 

Αυτή η (σκοτεινή σοσιαλιστικώς) λεπτομέρεια θα πρέπει να απετέλεσε «κρυφό χαρτί» για τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ όταν πήγε να ζητήσει τη γυναίκα του σε γάμο. Ο πεθερός του βλέπετε, ο κυρ Παντελής Ρούσσος που οι παλιοί Παριανοί τον θυμούνται μεσ’ το ταξί του να κάνει πολιτική κατήχηση στους τουρίστες, έχει σημαντικές ομοιότητες με την εμβληματική φυσιογνωμία του Παπαγιαννόπουλου στην ταινία που φωνάζει με τη μαγκούρα «Γκό-ρτζος! Γκό-ρτζος!». 

Μόνο που στην πραγματική ζωή ο κυρ Παντελής αντί να φωνάζει «Πα-παν-δρέ-ου!», φώναζε «Κα-ρα-μαν-λής!» - ήταν βλέπετε κομματάρχης της δεξιάς στον Κώστο. Κι αν τότε δυσανασχέτησε που η κόρη του η Κατερίνα του έφερε γαμπρό πιο πράσινο κι απ’ το Πίσω Λιβάδι την Aνοιξη, τώρα ο κυρ Παντελής λέει «και πού να τον δείτε το Γιάννη σε λίγα χρόνια!». Προφανώς, προσβλέπει κι αυτός στο «Γρήγορα ναι. Πρόχειρα, όχι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: