Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ 226 Τ.Π ΕΚΗΔΕΥΘΗ ΕΧΘΕΣ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.


Λάρνακα: Τελέστηκε την Κυριακή το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στα Λιβάδια Λάρνακας η κηδεία του αγνοούμενου του 1974, έφεδρου στρατιώτη Λευτέρη Αβραάμ του 226 Τ.Π., τα λείψανα του οποίου ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Τα λείψανα του Λευτέρη Αβραάμ βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε το 2007 σε περιοχή του τουρκοκυπριακού χωριού Αγιά στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει από την τουρκοκυπριακή πλευρά να καταθέσει στις διαπραγματεύσεις θέσεις που θα βοηθούν στην προσπάθεια για λύση.

Η κ. Χαραλάμπους επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και να διευκολύνει τη διαδικασία των εκταφών.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «σταθερή είναι η απαίτησή μας για πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών εξαφάνισης όλων των αγνοουμένων μας και για ανάληψη από την Τουρκία των ευθυνών της με την επίδειξη της αναγκαίας συνεργασίας και ανοίγοντας τα αρχεία του τουρκικού στρατού, αίροντας τα όποια εμπόδια προβάλλει στις διαδικασίες που αφορούν τη διεξαγωγή ερευνών στο έδαφός της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: