Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ενισχύεται ο «διπλός» στόλος του Ευ.Μαρινάκη! E ΡΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ.ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


Με σταθερά βήματα ο Έλληνας μεγαλοεφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου του μέσα στο 2010 εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μετά την εισαγωγή τον περασμένο Μάρτιο και της δεύτερης εταιρείας στην αμερικανική χρηματαγορά, της Crude Carries, o B.Mαρινάκης προχωράει στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και στην Capital Product Partners που είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην αμερικανική χρηματαγορά..

Παράλληλα,  η εταιρεία αναθεώρησε τη μερισματική της πολιτική αυξάνοντας το ετήσιο μέρισμα που θα δώσει από 0,90 δολ. ανά μετοχή σε 0,93 δολ.

Στο στόλο της προσέθεσε δύο ακόμη νεότευκτα δεξαμενόπλοια το «Atrotos» και πριν από λίγες ημέρες το  «Alkiviadis».
Όσο αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα μπορεί το β΄τρίμηνο του 2010 να σημείωσαν μια μικρή μείωση όμως αναμένεται αύξηση της κερδοφορίας μέχρι το τέλος του 2010 και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερο μέρισμα.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 5,2 εκατ. δολ. έναντι 8,2 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 31,754 εκατ. δολ. έναντι 33,412 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Όμως, ενισχύεται και ο στόλος της νεοεισηγμένης Crude Carriers.
Το επενδυτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε   με την απόκτηση του M/T ‘Aias’ μέσα στον Μαϊο του 2010 και του M/T ‘Achilleas’, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου 2010.

Μετά την παραλαβή και αυτών των πλοίων ο στόλος της Crude Carriers αποτελείται από πέντε «κομμάτια» εκ των οποίων δύο υπερδεξαμενόπλοια, τα γνωστά VLCC και τρία Suezmaxes, με μέσω όρο ηλικίας τα 1,2 χρόνια και συνολική χωρητικότητα που φθάνει τους 1.060.000 dwt.

Είχε προηγηθεί το  M/T ‘Amoureux , χωρητικότητας 150.393 dwt.

Και μην ξεχνάμε και 16 παγοθραυστικά δεξαμενόπλοια

E ΡΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ.ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: