Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ποιος θα δώσει την αποζημίωση;


 
sport24
Το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν πολλοί, ήταν, ότι ξέχασαν πως οι Πειραιώτες έδιναν επίσημα παιχνίδια και όχι φιλικά. Συνεπώς το «ακόμη είναι νωρίς για να κρίνεις» έχει πάει περίπατο. Δεν υπάρχει
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε και φταίνε όλοι! Ξεφτιλίστηκε και φταίνε όλοι! Και κυρίως, αυτός που όφειλε να έχει έτοιμη την ομάδα. Η μόνη ασχολία τόσο καιρό, ήταν οι μεταγραφές.

Κανείς δεν έβλεπε λίγο πιο μακριά. Και λίγο προς την πλευρά του γηπέδου. Μια ο Γκατούζο, μια ο Μπαπτίστα, μια ο Ρίος, μια ο…δεν ξέρω κι εγώ ποιος! Και τι έγινε τελικά; Οι Πειραιώτες θα δώσουν το τελευταίο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι στις 13 του μήνα και θα ‘ναι φιλικό, με αντίπαλο την Ρόμα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν ανέλαβε βρήκε τον Λίνεν. Ίσως αν τον διώξει, να πρέπει να τον στείλει στον Σωκράτη Κόκκαλη για την αποζημίωση. Όμως αυτό που θα ‘χετε εσείς να θυμάστε, είναι, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κάτι από…ποδόσφαιρο στο Τελ Αβίβ και δικαιότατα εξαφανίστηκαν από τον χάρτη των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Με τερματοφύλακα παλαίμαχο, με αριστερό μπακ που τον «κάρφωσε» ο Λίνεν εκεί, επειδή έτσι του ‘χει έρθει. Με όλους τους Μουντιαλικούς, αργούς και ανέτοιμους. Με δυο επιθετικούς να μην μπορούν να κάνουν ούτε κοντρόλ. Αυτός ο Ντιόγο, τον παρατηρήσατε που δεν πήγαινε καν μπροστά. Έκοβε βόλτες στο κέντρο, δεξιά, αριστερά, ό,τι γούσταρε έκανε.

Στο τέλος, έχωσε και μια στον αντίπαλο γκολκίπερ και αποβλήθηκε… Με τον Ζαϊρί και τον Όσκαρ να κάνουν μια προσπάθεια σωστή και πέντε χάλια. Με έναν Ντουντού, να τρέχει δεξιά κι αριστερά αναμαλλιασμένος και στο τέλος να μην προλαβαίνει ούτε να καλύψει τον Μαρέσκα, να μπερδεύεται και να τα κάνει θάλασσα. Και να τ’ ακούει κι από πάνω.

Όχι, αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός και δεν άξιζε να προκριθεί. Οι υπεύθυνοι, είναι πολλοί και δεν έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν δικαιολογίες. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Ο χρόνος περνάει εύκολα και ο αποκλεισμός αυτός θα ξεχαστεί. Θα βρει έναν δρόμο ο Ολυμπιακός, ίσως και με άλλον προπονητή, ποιος ξέρει; Το θέμα είναι, ότι θα μπορούσε να ‘χε αποφύγει αυτή την μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του. Όμως δεν το επιδίωξε και θα πρέπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κάνει κάτι για αυτό. Τώρα, χωρίς καθυστέρηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: