Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ;ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;



Νικοπολίδης : Είναι πραγματικά σοκαριστικό πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει κάποιος ποδοσφαιριστής μέσα σε έναν χρόνο. Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2009 που έγραφα για τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Νικοπολίδη στο "Emirates", την καλύτερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό ματς. Είναι ειρωνικό οτι το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έμελλε να είναι η αρχή του τέλους του σαν ποδοσφαιριστής. Ο Νικοπολίδης είχε δίκιο που ήθελε να σταματήσει την καριέρα του με το πέρας της περασμένης σεζόν. Πλέον, δυστυχώς, δεν μπορεί να λογίζεται ως βασικό στέλεχος της ομάδας...

Μοδέστο : Ο Λίνεν απογοητευμένος απ'τις εμφανίσεις του Γκαλίτσιου και θεωρώντας ανέτοιμο τον Τοροσίδη, ανέθεσε στον Γάλλο που ξέρει τη θέση από τη Μονακό. Αν και δε τα πήγε άσχημα, δεν πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, ενώ "ήταν μέσα" στη φάση του γκολ της Μακάμπι.

Μέλμπεργκ - Α. Παπαδόπουλος : Θύμισαν την περυσινή εφιαλτική περίοδο των πλέϊ οφ, τότε που δε βρίσκονταν μεταξύ τους ούτε με πυξίδα. Και άμα είναι απών και το δίδυμο των στόπερ μετά τη μεσαία γραμμή, κλάφτα Χαράλαμπε...

Χολέμπας : Είναι καλός για back-up, το είπαμε. Ο Λίνεν στην προσπάθεια του να στηρίξει την μεταγραφή "του", άνοιξε μέτωπο με τον Ραούλ Μπράβο και οι εμφανίσεις του Χολέμπας με τη Μακάμπι δε βοήθησαν στο να δικαιολογηθεί η περιθωριοποίηση του Ισπανού.

Ντουντού : Δεν είχε κουράγιο να πάρει τα πόδια του, λογικό εν μέρει λόγω και του ταξιδιού στη Βραζιλία. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την ποιότητα του, αλλά με τον Μαρέσκα δίπλα του δεν πρόκειται να τη δούμε ποτέ.

Μαρέσκα : Αυτός είχε κουράγιο, αλλά το πρόβλημα είναι πως ούτως ή άλλως δε μπορεί να πάρει τα πόδια του. Κλασικός λουφαδόρος μέσος που περιμένει να τρέξουν όλοι οι υπόλοιποι γι'αυτόν. Μ'αρέσει που είχα χαρεί όταν τον είχαμε πάρει, τώρα θα σουβλίσω αρνί αν καταφέρουμε να τον ξεφορτωθούμε.

Ρόμενταλ : Πως λέμε Γκαλέτι; Ε, καμμία σχέση! Το μεγάλο προσόν του Δανού είναι η ταχύτητα. Αντί να τρέξει όμως, έπαιξε εξαιρετικά εκνευριστικά, όντας στάσιμος σε ένα σημείο και δίνοντας κοντινές πασίτσες. Δε θέλουμε τέτοια κύριε, αυτά μας τα κάνει και ο Μαρέσκα.

Ζαϊρί : Δεν ήταν τόσο κακός για να τον αποσύρει ο Λίνεν. Αν μετρούσε το γκολ που έβαλε θα'χε γίνει και ήρωας, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...

Όσκαρ : Η υπομονή έχει και τα όρια της... Ο Ισπανός Παντελής Καφές έλεγαν... Ποιός Καφές ρε παιδιά, ο Παντέλος είναι Βίνι Τζόουνς μπροστά στην Ισπανίδα Τιτίκα. Αόρατος που να τον πάρει ο διάολος, και έπαιξε και 90'.

Ντιόγο : Ο Φιόγκο στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που κατάφερε να μείνει όρθιος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πήγε και πήρε κόκκινη. Ας τον πουλήσουν τώρα που η τιμή του θα πιάσει εφταψήφιο νούμερο, γιατί αργότερα ούτε δανεικό δεν θα τον παίρνουν. Εναλλακτικά ας μείνει και ας βάλουν τον Νινιάδη να πληρώνει την Πορτουγκέζα.

Τοροσίδης : Πολύ πιο επικίνδυνος απ'τον Μοδέστο - ανέτοιμος, ξεανέτοιμος, πέρασε κάποιες σέντρες και 'τον ένιωσε' η άμυνα της Μακάμπι.

Ιμπαγάθα : Πέρασαν πολλές μπαλιές απ'τα πόδια του, αλλά τι να το κάνεις που κατέληγαν στο καγκούρι, τον Φιόγκο και τον Όσκαρ.

Μήτρογλου : Τσιμεντωμένος. Του δίνεις τη μπάλα και μέχρι να γυρίσει έχει τελειώσει το ματς. Άνετα προβάρει πλέον για πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του Αγγελόπουλου : Ένα σπριντ του από τη μια περιοχή στην άλλη, αρκεί για να γράψει ο σκηνοθέτης όχι έργο, αλλά τριλογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: